Úsvit jde do voleb s krajskými lídry z Bloku proti islamizaci

Praha - Předsednictvo Úsvitu-Národní koalice dnes odsouhlasilo společný postup do krajských a senátních i parlamentních voleb s krajskými lídry sdruženými v Bloku proti islamizaci (BPi). Úsvit původně uzavřel smlouvu o volební spolupráci s Blokem proti islámu. Jeho vedení ale v dubnu smlouvu vypovědělo.

Na tiskové konferenci byli dnes konkrétně představeni předsedkyně divize BPi Iva Procházková za Ústecký kraj, předsedkyně BPi, speciální pedagožka Jana Borkovcová za kraj Vysočina, báňský záchranář Pavel Koruna za Moravskoslezský kraj a předseda divize BPi Roman Bakala za Plzeňský kraj.

Další místa pro krajské a senátní kandidátky projedná volební štáb hnutí příští úterý.

Úsvit také připomněl, že se v pátek 13. května uskuteční v Poslanecké sněmovně konference Pevnost Evropa, které se zúčastní politické strany a hnutí, které se rozhodly společně zvolit jednotný postup, jak zastavit plíživý plán  Evropské unie a zastavit imigrační a islamistickou krizi. Svou účast podle tiskové zprávy závazně potvrdili zástupci z  Německa, Rakouska, Polska, Nizozemí, Francie, Španělska, Itálie, Estonska, Litvy, Egypta a dalších států.

„Předsednictvo pověřilo předsedu strany Miroslava Lidinského, aby na konferenci Pevnost Evropa prosazoval celoevropskou petici proti kvótám," řekl na konferenci tiskový mluvčí Úsvitu Jan Zilvar.

Související

39. sjezd ČSSD

Volby ovlivní stranické rozpočty. ČSSD zřejmě přijde o miliony

Praha - Výsledky voleb do Poslanecké sněmovny rozhodnou také o tom, zda a kolik peněz strany budou dostávat od státu. Tyto příspěvky totiž mohou tvořit značnou část stranických rozpočtů. Za loňský rok strany ze státního rozpočtu dostaly podle ministerstva financí za poslanecké mandáty celkem 171 milionů korun, příští rok to bude kvůli navýšení příspěvku na mandát 180 milionů korun.

Více souvisejících

Úsvit - Národní koalice Blok proti islámu Volby 2016

Aktuálně se děje

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy