Ovčáček přestřelil? No ty jsi opravdu magor, patříš do Bohnic, naštvali se Češi

Praha - Část historiků i poslanci napříč politickým spektrem se domnívají, že by se 21. srpen by měl být v kalendáři vyznačen jako významný den České republiky. K této možnosti se vyjádřil i mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. za svoje slova to ale pořádně schytal.

K této možnosti se vyjádřil i mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček. „Pokud existuje návrh na zapsání 21. srpna do kalendáře jako Den obětí okupace, pak je bezpodmínečně nutné, aby byl stejně tak zapsán i 15. březen,“ navrhl Ovčáček s odkazem na rok 1939. Kdy začala německá okupace Čech, Moravy a Slezska.

Za jeho slova se mu ale Češi na sociálních sítích doslova vysmáli. „Nějak mi to nesedí. Obě Milošovy inaugurace se konaly 8. března. Proč to slavit o týden později?“ rýpnul si jeden z diskutujících. Někteří se nebáli sáhnout ani k vulgaritám. „Podle mě je nutné Ovčáčku, aby už jsi držel svoji odpornou komoušskou hubu zavřenou!“ vzkázal mu další.

Jiní dali najevo, že to, cos i myslí nějaký úředník, není vůbec důležitý. „Jiřino, tvůj názor na danou problematiku je asi tak stejně relevantní jako je názor můj, tj. vůbec,“ napsal mu diskutující. „Až budeš prezident a ty určitě budeš tak všechno změn k obrazu svému a nebuď smutný ze to bude jenom v Bohnicke léčebně. Budeš se tam mít hezký, neboj mladíku,“ přidal se jiný.

Někteří poukázali na to, že prezident Zeman letošní výročí srpna 1968 ignoroval. „Takže když bude 21.8. v kalendáři jako významný den, tak to bude pan prezident brát vážně a respektovat? Nebo je to, Jirko, Tvůj osobní názor, co by tak pan prezident ještě mohl vnímat?“ zajímalo jednoho z Čechů.

Jiní začali mluvčímu dávat lekci z historie. „No ty jsi opravdu magor - takže na německou okupaci bezpodmínečně budeme mít v kalendárii dvakrát?! Jak může takovej d*bil být mluvčí prezidenta demokratický země? Ty jsi důkaz toho, ze Zeman je naprostej i*iot, když má tebe za mluvčího! Hlupák, kterej nemá základní vzdělání,“ naštval se jeden z uživatelů. „Oběti nacistické okupace si připomínáme 8. května při výročí osvobození od této okupace,“ připomněl další.

Jeden z Čechů pak navrhl další významný den. „Nezapomeň do kalendáře přidat i 17. září. Neboť v tento den se na základě paktu Molotov-Ribbentrop Rusáci otevřeně přidali na stranu hitlerovských nacistů a zákeřně přepadli z východu Polsko, toho času válcované ze západu Němci. Takže nezapomeň a podej návrh, s. Putin to ocení!!!“ vzkázal.

Související

Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Ovčáček proti Babišovi a zmatky kolem covidu

Moji milí, vítejte u dalšího vydání Událostí PN. Je před Vánocemi. Jak už jsem psal vloni, zkuste nezapomenout na to, že veškerý ten světélkující, ze všech stran povykující a obtěžující „vánoční“ teror je tu jen proto, že ve skutečnosti už neslavíme Vánoce, slavíme jakousi neurčitou simulaci bez významu, a aby nám to nebylo tak divné, všeprostupující konzum nahrazuje tu prázdnotu uřvaností.
Jiří Ovčáček Glosa

Události Petra Nutila: Pokání Jiřího Ovčáčka a Babišovo peklo

„Stydím se za to, co jsem dělal. Nenávist je můj největší hřích,“ posypal si hlavu popelem v rozhovoru se Světlanou Witowskou končící hradní mluvčí Ovčáček. A v rozhovoru působil tenhle hradní komik, bývalý autor komunistických Haló novin, wannabe křesťan a věčná attention whore sociálních sítí Jiří Ovčáček slušně, smířlivě a skoro by se zdálo, že celé to svoje angažmá hodlá spláchnout jako roli, která mu byla přisouzena, vnucena a kterou musel hrát. Na což by mu, upřímně řečeno, mohl skočit jen člověk buď s poruchou paměti, nebo zcela dementní. 

Více souvisejících

Jiří Ovčáček Srpen 1968 sociální sítě

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Peter Pellegrini

Pellegrini: Někteří politici nejsou schopni sebereflexe. Na kulatý stůl nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: V Česku dnes udeří bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico je mimo ohrožení života, oznámili lékaři

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který se ve středu stal obětí atentátu, je aktuálně mimo ohrožení života, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Ficův stav je ale nadále vážný. 

před 6 hodinami

Policie SR, ilustrační fotografie

Slovenská policie obvinila lidi, kteří schvalovali atentát na Fica

Slovenská policie obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali středeční atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. Fico je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici ve vážném, nicméně stabilizovaném stavu. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 11 hodinami

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi především díky čtyřem bodům kapitána Červenky jasně přehráli Brity 4:1

Z pohledu českého národního týmu to byl v sobotu pohodový večer. Proti Britům, kteří nikterak výrazně českým hráčům duel nezkomplikovali a umožnili jim bezstarostnou cestu za dalšími třemi body, tak svěřenci kouče Radima Rulíka v klidu došli k výhře 4:1. Tu navíc režíroval ten nejzkušenější z Čechů, samotný kapitán Roman Červenka, jenž zaznamenal čtyři asistence. Do utkání pak nastoupil i Martin Nečas, který teprve kolem sobotního poledne přiletěl ze zámoří, ovšem na své první body na turnaji si bude muset ještě počkat.

včera

Král Charles III.

Karel III. vezme do Francie další dva zástupce monarchie. Kate zůstane doma

Za zlověstné signály mohou někteří Britové považovat poslední informace zevnitř monarchie. Zatímco král Karel III. se vrátil k povinnostem a chystá se dokonce do ciziny, princezna Kate, která si vyslechla stejnou diagnózu, se nadále drží v ústraní. Nebude ani součástí královské delegace do zahraničí. 

včera

včera

Drtivý úder střelami ATACMS proti Rusům. Ukrajinci zničili stíhačky a palivová zařízení, dokládají satelitní snímky

Ukrajinský útok na ruskou leteckou základnu Belbek na okupovaném Krymském poloostrově tento týden zničil tři ruská letadla a palivové zařízení v blízkosti hlavní přistávací dráhy.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy