Klaus s ODS zničili naši pozici v zahraničí!

Praha – Místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková se opřela do předsedy evropského výboru Poslanecké sněmovny Jana Bauera (ODS) kvůli jednání ohledně bankovní unie. Ačkoli s jeho názorem souhlasí, nerozumí jeho konání.

„Diskuzi o dlouhodobých dopadech existence ČR mimo bankovní unii zatím postrádám," uvedl Bauer, s čímž Gajdůšková souhlasí, ale považuje to od něj za demagogický výrok. Bauer jako vlivný člen rozhodující vládní strany měl již dávno dle Gajdůškové vést k této otázce diskuzi. Takové otázky se navíc v jiných zemích projednávají napříč politickým spektrem, neboť všem stranám by mělo jít o ochranu národních zájmů země v rámci EU, avšak ODS tak nejedná.

Místopředsedkyně Senátu se však pouští do Bauera za výrok o příliš nákladném sociálním modelu a neefektivním vynakládá peněz z evropských fondů. „Od člena vládní koalice, jejíž ministři a náměstci ministrů jsou již trestně stíháni za korupci, tedy za rozkrádání i toho mála, co v sociálním systému ČR ještě po škrtech ve státním rozpočtu nechali, to skutečně zní podivně a naší důvěryhodnosti to nepřidává," dodává.

Gajdůšková se však uchyluje i k radikálním myšlenkám. Česká republika s největší pravděpodobností nevyčerpá finance z evropských peněz. Ministry, kteří za tento stav nesou zodpovědnost, by ráda viděla před soudem, neboť svojí neschopností české občany připravili o peníze a dalo by se říct, že je okradli.

„Politika ODS až fanaticky prosazovaná v EU nás dostala do situace, kdy nikoho nezajímá, zda ČR chce nebo nechce být členem bankovní unie. Evropská demokracie nám ale umožňuje podílet se na rozhodování v EU a vetovat záměr ostatních členských zemí, i když se nás dané rozhodnutí jako země netýká. (nejsme a nejspíš nebudeme zemí eurozóny) To však ostatní země zajímá, protože jich se týká," píše Gajdůšková.

Jednání současné vlády, tedy přesněji řečeno ODS, v rámci EU nás dlouhodobě poškozuje a přitom nemá nic společného s našimi národními zájmy. Bauer se nemusí bát, že neúčastí v bankovní unii ztratíme důvěryhodnost, protože podle Gajdůškové jsme ji již dávno ztratili neschopností se domluvit na evropské agendě a postoji prezidenta Václava Klause.

Související

Alena Gajdůšková /ČSSD/

Sněmovní sociální výbor se neshodl na návrhu zavést pětitýdenní dovolenou

Sněmovní sociální výbor se dnes neshodl na tom, jestli by od ledna příštího roku měli mít v Česku všichni pracovníci nárok na minimálně pět týdnů dovolené. Novelu zákoníku práce s návrhem komunistů na uzákonění pětitýdenního volna poslal dolní komoře k rozhodnutí bez stanoviska. Už dřív doporučoval zamítnutí. V Česku je podle zákona nárok na čtyři týdny dovolené.
Alena Gajdůšková /ČSSD/

ČSSD prosazuje ošetřovné na děti do 13 let po celou karanténu, ANO se o tom nechce bavit

Vládní sociální demokraté navrhnou, aby ošetřovné kvůli karanténě z důvodu šíření koronaviru nového typu mohli čerpat rodiče dětí ve věku do 13 let, a to po dobu, po kterou to bude třeba. Nyní mají nárok na ošetřovné po dobu devíti kalendářních dnů rodiče dětí do deseti let. Poslankyně Alena Gajdůšková novinářům řekla, že ji mrzí neochota koaličního hnutí ANO o změně se bavit v souvislosti s novelou školského zákona o distanční výuce.

Více souvisejících

Alena Gajdůšková EU (Evropská unie) Bankovní unie

Aktuálně se děje

včera

včera

Donald Trump

Trump přijal Netanjahua a zkritizoval "neuctivou" Harrisovou

Exprezident a republikánský kandidát pro listopadové volby Donald Trump v pátek přijal ve svém floridském sídle Mar-a-Lago izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. Zdroje CNN tvrdí, že o setkání požádal Netanjahu. Trump zmínil, že s Netanjahuem měl vždy dobrý vztah, zdůraznila Al Jazeera.

včera

včera

včera

včera

Artur Omarov

V předvečer zahájení her se odhlásil zápasník Omarov. Kvůli zranění achilovky

Ještě než budou letní olympijské hry oficiálně zahájeny, česká výprava sportovců hlásí již druhou ztrátu. Po nedávném odřeknutí účasti na pařížských hrách od tenistky Markéty Vondroušové, která má zraněnou ruku, musel den před zahájením svou účast na nich odříct i zápasník Artur Omarov. Toho totiž do klání pro změnu nepustila zraněná achilovka. Toto zranění si přivodil nešťastně na posledním intenzivním tréninku.

Aktualizováno včera

Na D1 u Prahy se po dopravní nehodě tvoří kolony. (26.7.2024) Prohlédněte si galerii

Dopravní kolaps na D1: Kolony se táhly až do Prahy, potíže hlásí i od Brna

V nejméně vhodnou chvíli na začátku víkendové špičky nastal v pátek odpoledne dopravní kolaps na hlavní české dálnici D1. V Praze a na výjezdu z metropole se tvořily kolony kvůli dopravní nehodě. U Brna zase nastaly potíže kvůli havarijnímu stavu povrchu vozovky. Policie o obou incidentech informovala na sociálních sítích kolem 14. hodiny. 

včera

včera

Lukostřelba, ilustrační fotografie.

LOH 2024: Po Horáčkové se představil i lukostřelec Li. V kvalifikaci skončil až jednašedesátý

Po účasti Marie Horáčkové se olympijské kvalifikace ve stejné disciplíně zúčastnil i Adam Li, pro něhož se jednalo o první start pod pěti kruhy. Li v mužské kvalifikaci nakonec skončil až jako jednašedesátý. Zároveň se spolu s Horáčkovou zúčastnil i kvalifikace v soutěži smíšených dvojic, v nichž ta česká neuspěla, když skončila až pětadvacátá a nepostoupila tak do osmifinále.

včera

včera

včera

Hamas staví své politické zájmy nad zájmy civilního obyvatelstva v pásmu Gazy, za které je odpovědný. Akce Hamasu zbavují Gazany jejich práv a základních potřeb. (zdroj: IDF)

V izraelském zajetí zemřel jeden z lídrů Hamásu

Jeden z předáků militantního hnutí Hamás na Západním břehu Jordánu, Mustafa Muhammad Abú Ara, zemřel v izraelském vězení poté, co se mu v posledních dnech zhoršil zdravotní stav, uvedly v pátek palestinské úřady. Uvedl to server Times of Israel.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ve Francii kvůli nahlášené bombě evakuovali v den zahájení olympiády letiště

Mezinárodní letiště Basilej-Mylhúzy-Freiburg, ležící ve Francii poblíž hranic se Švýcarskem a Německem, dnes kolem poledne na přibližně hodinu přerušilo provoz. Vedení letiště uvedlo, že z bezpečnostních důvodů evakuovalo všechny cestující.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy