Klaus ml. vyletěl. Podal si Šimrala kvůli tomuto dopisu

Další vlna studentských stávek za zlepšení klimatu proběhla po světe 20. září. Vít Šimral, pražský pirátský radní pro školství, požádal ředitele škol, aby dětem omluvili neúčast ve výuce. Radní nepochybuje, že žáci zameškanou látku doženou. Poslance Václava Klause (Trikolóra) dopis rozčilil.

Podle Šimrala je politická reprezentace připravena studentům naslouchat a v maximální možné míře jim pomoct. Je totiž přesvědčen, že právě na současnou mladou generaci dopadnou změny klimatu nejdůrazněji. „Osobně jsem zcela přesvědčen o tom, že nastávající změnu lidstvo přežije. Naše historie zná mnoho apokalyptiků, ale jen málo apokalyps. Náklady na naši adaptaci ale budou geometricky stoupat tím více, čím déle budeme odkládat řešení začínajících problémů. Jsem rád, že si tuto realitu studentky a studenti uvědomují a čelí jí,“ řekl Šimral ve svém dopise učitelům.

Poslanec Václav Klaus (Trikolóra) na to reagoval na sociální síti Facebook: „Pokud podpoříte Trikolóru – my Vás zbavíme těchhle okresních tajemníků, kteří zastrašují školy a jejich ředitele a dělají ve školách politiku.“

Členové Trikolóry tvrdí, že školy mají sloužit v prvé řadě k tomu, aby se tu žáci a studenti učili.

Související

Václav Klaus ml.

Klaus mladší rezignoval na předsedu Trikolóry, strana má dočasné vedení

Václav Klaus mladší se dnes na mimořádném předsednictvu hnutí Trikolóra vzdal postu předsedy strany. Hnutí do voleb povede jeho první místopředsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková. Zástupci Trikolóry to dnes uvedli na tiskové konferenci. Klaus své rozhodnutí odejít z čela strany i z politiky obecně oznámil na sociálních sítích.
Václav Klaus ml.

Václav Klaus mladší nebude kandidovat ve sněmovních volbách

Poslanec a předseda Trikolóry Václav Klaus mladší nepovede hnutí, které založil, do sněmovních voleb, nebude ani kandidovat a ukončí veřejné aktivity. Uvedl to na facebooku a potvrdil ČTK. Chce svolat sněm strany, aby se mohl formálně vzdát funkce předsedy strany. Důvody odchodu z veřejného dění označil z drtivé většiny za osobní.

Více souvisejících

Václav Klaus ml. Piráti Trikolóra hnutí občanů stávka studenti Klimatické změny Školství

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 30 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 8 hodinami

včera

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy