Pospíšil, Růžička, teď Pauly. Práva mají nového děkana

Plzeň - Novým děkanem Fakulty právnické Západočeské univerzity se stal v pondělí v prvním kole volby Jan Pauly. Získal 13 hlasů z celkového počtu 18 senátorů, kteří ho volili.

"Cesta ke zlepšení situace na fakultě nebude snadná, ale náš pedagogický sbor je již v mnohem lepší kondici než dříve, vztahy mezi kolegy už jsou mnohem přátelštější. Jsou tedy vytvořeny všechny předpoklady pro to, abychom překonali všechny obtíže a fakulta jela dál," uvedl po svém zvolení Jan Pauly, který vyučuje na katedře soukromého práva a civilního procesu.Ve volbě porazil Pauly favorizovanou proděkanku Petru Jánošíkovou, která ve volbě získala od senátorů pět hlasů.Těsně před volbou oznámil jeden ze čtyř kandidátů na post děkana Přemysl Raban, že rezignuje na vlastní žádost na kandidaturu, protože jsou tam další významní kandidáti na post děkana. Vyzdvihl zejména Petru Jánošíkovou a Jana Paulyho. Senát proto nakonec vybíral pouze ze tří uchazečů. Třetím z nich byla Miloslava Wipplingerová.Bývalý děkan fakulty Květoslav Růžička na svoji funkci rezignoval ze zdravotních důvodů loni 12. prosince poté, co se záhadně bez vysvětlení ztratil a o tři dny později zase našel na severu Čech ve Šluknovském výběžku.

Související

Více souvisejících

Plzeň Volby Školství

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ukrajinský mírový summit 2024 (Bürgenstock)

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Sergej Lavrov

Lavrov přiznal, že Rusko a Čína už vojensky spolupracují

Moskva a Peking nepotřebují vytvářet společnou vojenskou alianci, protože armády obou zemí již úspěšně spolupracují bez nutnosti spojovat se do nějaké organizace, uvedl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov v rozhovoru pro arabský zpravodajský kanál Sky News Arabia. 

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Krajské a senátní volby odstartovaly. O přízeň voličů se uchází tisíce kandidátů

V Česku dnes od 14:00 začaly volby krajských zastupitelů. Opoziční hnutí ANO obhajuje celkové vítězství. V některých oblastech, včetně části hlavního města, si voliči vybírají také třetinu senátorů. O znovuzvolení svých kandidátů v senátních volbách usiluje vládní ODS.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy