Okamurovci demonstrovali proti islámu. Předseda SPD požadoval demisi vlády

Praha – V Praze se sešli příznivci hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury. Řečníci požadovali demisi vlády, předčasné volby, referendum o vystoupení z Evropské unie či nulovou toleranci vůči imigrantům.

V dolní části Václavského náměstí v Praze se podle policie sešlo přibližně 1200 lidí, organizátoři hovoří o více než dvojnásobném počtu.

Akci po reprodukovaném husitském chorálu Ktož sú boží bojovníci zahájil předseda SPD a poslanec Tomio Okamura. „Musíme prosadit absolutní nulovou toleranci propagace a šíření radikální ideologie islámu," uvedl ve svém projevu.

Aleš Brichta zahrál skladby Nechte vlajky vlát a Červená, modrá, bílá, písničkář PepaNos se připojil písněmi Nedej se a Žádný strachy. Herec Ivan Vyskočil odmítl nařčení z xonofobie s poukazem na svoji bývalou ženou, kterou byla tanečnice tureckého původu Anife Ismet Hassanová.

Před davem s českými vlajkami a transparenty s nápisy jako "Žádné muslimy do Benešova" nebo "Další německý führer ničí Evropu" vystoupil také člen rakouské parlamentní Svobodné strany Rakouska Wolfgang Jung. Zástupce evropské frakce Evropa národů a svobody, kterou vede Marine Le Penová, mimo jiné uvedl, že "Brusel je pozval (imigranty) a my musíme zaplatit účet".

Mezi ostatními řečníky byli například senátor Jan Veleba, místopředseda SPD a poslanec Radim Fiala nebo aktivista Zdeněk Chytra z Berlína. Vedle kritiky multikulturalismu a současné české vlády často zaznívala podpora politice prezidenta Miloše Zemana.

Projev Tomia Okamury: 

Milí přátelé, nebo lépe řečeno, pod dojmem husitského chorálu, bratři a sestry, dovolte mi tady krom jiných přivítat i vzácného hosta z Rakouska pana Wolfganga Junga z parlamentní Svobodné strany Rakouska, člena evropské frakce Evropa národů a svobody, kterou vede Marine Le Pen, a které je naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) členem.

Bratři a sestry, jsme velká rodina vzešlá z anticko-křesťansko-židovských evropských kořenů. Je jedno, zda jsme ateisté nebo křesťané, ale všichni věříme, že lidé jsou si rovní bez ohledu na to, zda jsou muž či žena nebo zda věří či nevěří v Boha.

To, že tady jsme jako Češi, Moravané a Slezané, je jen proto, že naši předkové v mnoha válkách ubránili Evropu před muslimskými nájezdníky. Nikdo nebyl tak pitomý, aby řekl - musíme útočníky integrovat.

Jeden český novinář napsal, že islamisté jsou muslimští husité, protože jsou také proti všem. Je to nejen lež, ale také obrovský plivanec do tváře našim předkům, kteří nám dodnes ukazují, že i poměrně malý národ se dokáže ubránit celému světu, jen když má víru v to, oč bojuje.

Základní rozdíl je ten, že islám nemá koncept morální osobnosti. Pro islám je dobrý ten, kdo se podrobí. Pro husity byla naopak morálka osobnosti naprosto zásadní. Život v pravdě, ve cti a vlastenectví i za cenu smrti je podstatou husitství a je to největší odkaz, který nám svým potomků zanechal Jan Hus a husité.

Shodou okolností je dnes světový den nulové tolerance ženské obřízky. Pojmenování tohoto dne je smutnou vizitkou politické korektnosti, protože jeho správný název by měl být den nulové tolerance islámských zvěrstev a jejich propagace. Chce mi snad někdo namluvit, že muslimská obřízka si nezaslouží nulovou toleranci a třeba bičování a bestiální sadistické ubíjení bezprávných žen kameny je v pořádku?

My proto musíme prosadit absolutní nulovou toleranci propagace a šíření radikální ideologie islámu. Tady nemá místo člověk, který prosazuje islámské právo šaría. Takové právo je v přímém rozporu se svobodou a demokracií, tedy tím, co my všichni tady prosazujeme.

Málokdo to víte, ale tady v Praze už muslimská obec ustavila svůj vlastní soud podle šaríi, který je pro muslimy nadřazený tomu českému. I ta malá skupina muslimů v České republice se tu snaží vybudovat vlastní mocenské struktury.

A co na takové porušování práva a naší ústavy říkají české orgány a vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL? Dělají, že nic nevidí.

V tomto roce budeme znovu bojovat o referendum za vystoupení z Evropské unie. Vlezbruselisté nás budou masírovat čísly, kolik peněz nám Brusel přináší. Mějme na paměti dvě věci. Za prvé, sebevíc miliard nevyváží ztracenou zemi a utrpení, které s sebou islamističtí vetřelci přinášejí. Raději žijme v chudší, ale bezpečnější a suverénní zemi. Za druhé, peníze z Evropské unie z velké části pocházejí stejně z našich daní, velmi neúčelně se vynakládají, velká část z nich spolkne zbytečná administrativa, takže bychom si tejné věci pořídili sami, podle svého a levněji, a tyto dotace jsou také z velké části pak rozkrádané těmi, co za ně bojují.

Vážení občané, přátelé, bratři a sestry, toto je naše země a my musíme vyhlásit nulovou toleranci každému, kdo by tu zemi chtěl znetvořit k obrazu sadistických pedofilních proroků. Tohle nesmí projít ani těm, kdo si dnes uzurpovali moc a bez ohledu na své občany zaprodávají naši vlast.

Prezident řekl, že cesta k odstranění vlastizrádného politika může být demokratická volbami a nedemokratická kalašnikovem. Pokud vláda této země zrazuje své občany, zrazuje svou zemi, odmítá referendum občanů, pak je nutné takové totalitní elity co nejrychleji vyměnit. Jelikož jediný lid má právo rozhodovat o své zemi a o svém osudu.

I proto se všechny tradiční politické strany zoufale brání dát občanům moc hlasovat o zákonech a odvolávání politiků v referendu. Proto vláda ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL zamítla zákon našeho hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) o skutečně demokratickém širokém referendu a také o odvolatelnosti politiků.

Je to nejen důkaz toho, že slovy o demokracii jen maskují svou touhu po neomezené moci, ale i to, že jsou si dobře vědomi toho, jak špatně zemi vedou, protože jinak by se hlasu svých občanů nebáli.

Dámy a pánové, dělejme vše proto, aby se bát nepřestali a začali občany své země konečně respektovat. A já Vás prosím o maximální podporu.

Jediným řešením dnešní situace je demise této vlády a předčasné volby. Nedůvěru vládě jsme již loni navrhli, ale jsme jedinou skutečnou opozici v Poslanecké sněmovně a proto nás žádná jiná politická strana ve Sněmovně nepodpořila. Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) bude ale i nadále dělat vše, co je v naších silách proto, aby lidé měli možnost rozhodnout o budoucnosti této země v předčasných volbách.

Související

Josef Středula

Odbory budou ještě během května protestovat proti vládním krokům

Odbory svolaly na úterý 21. května protest v Praze, oznámila Českomoravská konfederace odborových svazů (ČMKOS) na webu. Zástupci zaměstnanců se chtějí vymezit proti chystaným změnám v zákoníku práce či důchodech, například proti propuštění bez udání důvodu či prodlužování věku odchodu do penze.
Miloš Zeman

Zeman na protivládní demonstraci v Praze. Zmínil ho i Paroubek

Tisíce lidí dorazily na sobotní protivládní demonstraci na Václavském náměstí v Praze a vyslechly si i exprezidenta Miloše Zemana. Jeho hlas zazněl, ačkoliv bývalý prezident je momentálně hospitalizován v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zemana zmínil i jeden z řečníků, konkrétně bývalý premiér Jiří Paroubek. 

Více souvisejících

Demonstrace Tomio Okamura Demonstrace proti islamizaci Evropy (6.2.2015)

Aktuálně se děje

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Bělorusko, Minsk

Bělorusko plánuje systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem

Běloruské bezpečnostní a zpravodajské služby plánují systematicky přesouvat stovky migrantů na hranice s Polskem. Organizace ByPol, sdružující bývalé představitele běloruských silových struktur, upozornila na tuto situaci na svých internetových stránkách s tím, že se jedná o skupinu 700 až 800 osob, které se mají pokusit překročit hranice Evropské unie.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

Izraelci se brání Bidenovu ultimátu: Pro dosažení svých cílů uděláme vše

Izrael podnikne všechny nezbytné kroky k tomu, aby v Pásmu Gazy dosáhl svých válečných cílů. Prohlásil to izraelský ministr obrany Joav Galant v reakci na tlak Spojených států zastavit izraelskou operaci ve městě Rafah, informuje agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy