Pražská kavárna šokuje: Stojíme za vydáním Nikulina i za globálním oteplováním

Praha - Utajený veřejný spolek odpůrců prezidenta Miloše Zemana a jeho věrného mluvčího Jiřího Ovčáčka označovaný jako Pražská kavárna učinil šokující přiznání. Tvrdí, že stojí nejen za vydáním ruského hackera Jevgenije Nikulina ke stíhání do USA, ale i za globálním oteplováním nebo za ukrytím článku Hitler je gentleman. Zástupci kavárny to uvedli v manifestu s názvem Apriliáda, který má server EuroZprávy.cz exkluzivně k dispozici.

Pražská kavárna je označení pro skupinu velkoměstských intelektuálů, kteří jsou veřejně aktivní a zajímají se o politiku. Nejčastěji se jedná o pravicové voliče, kteří se skrývají před světem v kavárnách v zapadlých pražských uličkách. Kavárna, která vznikla skloubením odnože Iluminátů a lóže Svobodných zednářů, je celosvětově vedena multimiliardářem a maďarským finančníkem Georgem Sorosem a o jejím působení v Česku není dlouhodobě pochyb.

Členové Pražské kavárny se například zasloužili o to, že prezident Miloš Zeman dostal pouze mírně nadpoloviční většinu hlasů při posledních prezidentských volbách. Povedlo se jim také dostat exministra financí Miroslava Kalouska do Sněmovny a dlouhodobě bojují proti příklonu Česka k Rusku.

Na pozadí této skupiny údajně stojí mocní lidé, jako kníže Karel Schwarzenberg, již zmíněný Miroslav Kalousek a další odpůrci nejen hradního režimu, ale i vlády Andreje Babiše. Ten sám se k této skupině nevyjadřuje, naopak zástupci Hradu s ní mají velký problém.

To se ostatně ukázalo už dříve. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček už několikátým rokem hledá článek o gentlemanství Adolfa Hitlera, který měl napsat publicista Ferdinand Peroutka. Podle manifestu Apriliáda, který dnes Pražská kavárna poskytla serveru EuroZprávy.cz, takový článek opravdu existuje, je ale ukryt a přísně střežen v podzemí jedné z pražských kaváren, a proto je jeho nalezení prakticky nemožné.

To, že zmíněný článek nikdy nespatří světlo světa, ale hradní pány nyní asi netrápí. Jsou nuceni vypořádat se s jinou situací, která nastala díky zásahům kavárníků. Hacker Jevgenij Nikulin byl totiž vydán do Spojených států, což si Rusko ani Zeman nepřáli. Není přesně jasné, jakým způsobem dokázali členové Kavárny provést tak rozsáhlou operaci vyžadující spolupráci vrcholných politiků, policistů, vězeňské stráže i soudů, podle manifestu vydaného 1. dubna, tedy na Apríla, je ale dokonáno.

Aby toho nebylo málo, Kavárna se přiznala i k dalšímu činu, tentokrát s mnohem širším polem působnosti. Podle svých slov stojí její členové i za fenoménem globálního oteplování, které popírá jak sám Zeman, tak například i prezident Spojených států Donald Trump. Oba svorně tvrdí, že nic takového neexistuje a popírají slova vědců a klimatologů z celého světa.

Členové Pražské kavárny se ale poslední roky podíleli na masivní produkci výfukových plynů hned několika způsoby. Zorganizovali emisní kauzu německé automobilky Volkswagen známou pod označením dieselgate, v obchodech s eletronikou přelepovali energetické štítky u zboží, které nevyhovovalo přísným normám Evropské unie, a sami nechávali přes noc otevřené chladničky nebo nastartovaná auta na parkovišti, aby vytvářeli co nejvíce plynů uvolňujících do ovzduší. 

Pro případ, že by výše zmíněná opatření nestačila, nabourali se členové Kavárny do počítačů meteorologických stanic po celém světě a uměle měnili hodnoty tak, aby byl jev globálního oteplování patrný. Bez dalších podrobností se členové také přiznávají k tomu, že v zimě bylo díky jejich zásahu mnoho dní, kdy teplota klesla hluboko pod bod mrazu, a stejně tak se v loňském roce postarali o nárůst tropických dní.

Není jasné, jakým způsobem dokáže Kavárna manipulovat s teploměry a s teplotou jako takovou, na internetu se ale objevují teorie, z nichž jedna hovoří o tom, že se Kavárně podařilo Zemi více přiblížit Slunci, jiná tvrdí, že za vším stojí obrovské tepelné a klimatizační jednotky ukryté v srdci Antarktidy, které mají za cíl měnit počasí na planetě.

Závěrem manifestu Apriliáda upozorňuje Pražská kavárna na dnešní datum a dodává, že 1. duben, tedy Apríl, je ideální den k takovému přiznání.

Související

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku. Komentář

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Více souvisejících

Česká republika češi Miloš Zeman globální oteplování Jevgenij Nikulin (ruský hacker zatčený v Praze) Restaurace

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 57 minutami

Česká televize

Nečekaná rána pro program MS v České televizi. Expert Antoš měl autonehodu na skútru

Zbytek vysílání České televize z letošního domácího mistrovství světa v hokeji bude odlišný od úvodních hracích dní. Už totiž tuzemští fanoušci neuslyší hlas známého experta a spolukomentátora Milana Antoše, který měl po nedělním hracím dni v noci při cestě domů autonehodu. Při jízdě na skútru ho srazilo auto. Podle informací serveru sport.cz má 10 zlomenin, přičemž jde o zlomená žebra a vážně poraněnou nohu. Nyní ho čeká operace. Podle informací deníku Sport se pak zranila na in-line bruslích i další tvář hokejového vysílání ČT sport, komentátor Michal Dimitrov.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Rusové se připravují na nekonečnou válku, tvrdí Zelenského poradce

Změny v ruském vedení po opětovné inauguraci Vladimira Putina svědčí zejména o totální militarizaci ruské ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů, konstatoval poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Změny podle něj mají zajistit, aby Moskva měla zdroje na "nekonečnou válku".

před 1 hodinou

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Rusové odhalili hlavní problém ukrajinské armády

Rusové i mnozí analytici si uvědomují, že hlavním nedostatkem, který teď Ukrajinu sužuje, jsou lidské zdroje. Moskevské síly dobyly nejméně devět vesnic a osad poblíž Charkova v náporu, který má podle analytiků roztáhnout ukrajinské jednotky a odvrátit je od bojů jinde.

před 2 hodinami

Slide

RECENZE: Anifilm prořízl podvratný (anti)western Slide od animátorské legendy Billa Plymptona

Minulý týden v Liberci proběhl největší festival animovaného filmu u nás. Vedle výherního filmu Kuře pro Lindu uvedl v hlavní soutěži celovečerních filmů novinku nezávislého amerického tvůrce Billa Plymptona, jenž na jednom z minulých ročníků festivalu zasedal v porotě a uvedl svou retrospektivu. Jeho westernově laděný Slide nepřestává okouzlovat svérázným stylem animace i žánrovou subverzí.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ilustrační foto

Zlevňování se nekoná. Ceny spotřebitelských výrobků v Česku opět rostou

Ceny spotřebitelských výrobků v Česku v dubnu vzrostly o 2,9 procenta ve srovnání s předchozím rokem, což představuje zrychlení oproti březnovému dvouprocentnímu nárůstu. Hlavními tahouny inflace byly ceny potravin, alkoholu a pohonných hmot. Vyplývá to z údajů zveřejněných Českým statistickým úřadem (ČSÚ). V porovnání s předchozím měsícem se spotřebitelské ceny v dubnu zvýšily o 0,7 procenta.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ukrajinská armáda přiznala, že ruským silám se daří v postupu

Ukrajinská armáda v pondělí uznala, že ruské síly postupují ve své ofenzivě Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy