Hasiče u Prahy zaměstnaly zaplavené silnice a popadané stromy

Praha - Středočeští hasiči měli v pondělí odpoledne napilno. Především v okolí Roztok u Prahy je totiž potrápila bouřka s přívalovým deštěm. Do terénu tak muselo hned několik hasičských jednotek.

Silná bouřka s přívalovým deštěm zasáhla okolí Roztok u Prahy, ale také Kladensko a Mělnicko. Řidiči jedoucí po dálnicích D8 a R7 museli často zpomalovat, výjimkou nebyly ani případy, kdy řada řidičů na dálnici kvůli silnému dešti úplně zastavila.

Přívalový déšť zaplavil zásobovací rampu jednoho ze supermarketů v Roztokách u Prahy. Zamířit tam proto musely hned 3 hasičské jednotky. Na okraji Roztok pak hasiče zaměstnal strom, který spadl na dráty vysokého napětí.

Z Roztok směrem na Prahu zase voda zaplavila podjezd, i zde museli zasahovat hasiči, kteří do města dorazili z širokého okolí. Kromě vody zaměstnaly hasiče také plameny. Hned na dvou místech nedaleko Prahy začaly uprostřed bouřky hořet stohy slámy. U Turska na Praze západ muselo u takového požáru zasahovat několik hasičských jednotek až do večerních hodin.

Související

Meteorologové aktualizovali výstrahu před extrémním počasím. (14.9.2024)

Extrémní počasí nepoleví. Boris ho ovlivní až do neděle, vítr místy zesílí, platí nová výstraha

Česko se třetím dnem potýká s extrémním počasím, přičemž v posledních hodinách již nastaly první velké problémy na řekách, kam odtéká voda z velmi vydatných srážek. Meteorologové v sobotu před polednem opět upřesnili varování před povodňovými jevy a zvýšili stupeň nebezpečí u větru v oblasti Moravy a Českomoravské vrchoviny. Výstraha před deštěm zůstává beze změny.

Více souvisejících

Déšť Bouřky Hasiči

Aktuálně se děje

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Jan Skopeček

ODS po volbách nemá důvod k oslavám. Přesto může získat Středočeský kraj

ODS neoslavila výsledky krajských voleb. Podle předsedy a premiéra Petra Fialy sice mírně zvýší počet mandátů na krajských radnicích o zhruba 7 křesel na 106, ale ztratí část svého vlivu. Křeslo hejtmana si v sobotu večer zajistil pouze Martin Kuba v jižních Čechách, zatímco Martin Červíček v Královéhradeckém kraji a Vítězslav Schrek na Vysočině pravděpodobně svá místa neuhájí.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

CERN

CERN ukončil spolupráci s Ruskem a Běloruskem

Výzkumníci z Tomské polytechnické univerzity (TPU), kteří dříve spolupracovali s Evropskou organizací pro jaderný výzkum (CERN), se nyní zapojili do ruských vědeckých projektů. Oznámila to univerzita s odvoláním na web Nature.

včera

Aktualizováno včera

Volby, ilustrační foto

Volby: Po sečtení tří čtvrtin hlasů jasně vede hnutí ANO

Úderem 14. hodiny se v Česku uzavřely volební místnosti, v nichž mohli lidé volit své zástupce do vedení krajů a do Senátu. Do pozdního odpoledne se nyní budou sčítat hlasy, konečné výsledky se očekávají k večeru. V krajských volbách je prozatím sečteno necelých 75 procent hlasů, které ukazují na drtivé vítězství hnutí ANO. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Švýcarsko, Katar nebo Kuba? Zemí schopných zprostředkovat mírová jednání mezi Moskvou a Kyjevem je dost

Jméno mediátora mírových jednání mezi Ukrajinou a Ruskem je stále velkou neznámou. Zatímco země v čele s Indií a Čínou jsou vnímány jako přirození kandidáti, existují i jiné varianty. Summitu se může ujmout tradičně neutrální Švýcarsko nebo některé ze sídelních měst Organizace spojených národů. Úplně vyloučit nelze ani arabské či latinskoamerické země.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy