Soukromníci rázně: Zrušit EET, vláda se otočila k podnikatelům zády

Praha - Strana soukromníků ČR vítá legislativní iniciativu senátorů včele se senátorem Ivo Valentou, kteří předkládají zákon o zrušení elektronické evidence tržeb.

"Předložit a schválit zákon o zrušení EET je jedinou možností, jak zastavit tento šikanující zákon. Jsme proto rádi, že senátor Ivo Valenta, který byl zvolen do horní komory parlamentu, stále hrdě nese prapor boje na ochranu živnostníků a malých podnikatelů a společně s dalšími stejně smýšlejícími senátory tento zákon předkládají," uvedl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků ČR, která od začátku intenzivně kritizuje zavádění EET a upozorňuje na její negativní dopady na všechny podnikatele i jejich zákazníky.

"Ministerstvo financí do nekonečna mění pravidla a podmínky zavádění EET. Tím zásadním způsobem destabilizuje podnikatelské prostředí a vede živnostníky do záhuby. A to už ani nemluvím o tom, že samo zavedení EET bude znamenat likvidaci tisíců živností s přímým dopadem na nezaměstnanosti v České republice," dodal Petr Bajer.

Psali jsme:
Pozor: Účtenka pro EET nenahrazuje doklad o koupi zboží
EET se dotkne i neziskových organizací, týkat se může charitativního prodeje Pravicová opozice se pustila do Babiše, vyzývá k omezení i zrušení EET
 

Podle Soukromníků není možné dále vyčkávat a tolerovat zvůli dnešní vlády, která se otočila ke všem malým podnikatelům zády a rozhodla se je systematicky zlikvidovat. "Nemůžeme čekat na volby a doufat, že budoucí vláda bude natolik soudná, že EET zruší. Právě teď se ukazuje ve vší nahotě, jak je zákon o EET nekvalitně připravený a jak fatální dopady může mít na české podnikatele. Proto vyzýváme všechny poslance a senátory, aby se spojili, našli v sobě sílu a odvahu postavit se zjevně špatnému zákonu a podpořili zákon o zrušení EET," vzkazuje do parlamentu předseda Soukromníků Petr Bajer.

Soukromníci zároveň vítají všechny plánované protestní akce, demonstrace a petice, které jsou nasměrovány proti EET. "Je dobře, že si lidé v daleko větším počtu začínají uvědomovat negativní dopady EET a potvrzují to, co říkáme od začátku. Navíc tyto protesty navazují na naši demonstraci, kterou jsme nazvali Vítězný únor 2016, v rámci které jsme upozorňovali právě na EET a kontrolní hlášení DPH. Řada je teď na poslancích a senátorech, aby zatáhli za záchrannou brzdu a skoncovali s EET," dodal Petr Bajer.

Související

Účtenka s EET.

Asociace českého obchodu vyzvala vládu, aby znovu zavedla EET

Asociace českého tradičního obchodu vyzvala vládu, aby znovu zavedla elektronickou evidenci tržeb (EET). Podle ní by se tak narovnalo podnikatelské prostředí a zvýšily příjmy státu. Asociace tvrdí, že někteří obchodníci se mohou díky zrušení EET snáz vyhýbat placení daní, a to bez ohledu na to, zda umožňují platbu kartou či nikoliv. 

Více souvisejících

elektronická evidence tržeb EET Strana soukromníků protext

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 25 minutami

před 35 minutami

před 55 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Dezinformátor Zítko se hledá. Policie vyhlásila pátrání

V středu 19. dubna se Pavel Zítko, obviněný z trestného činu šíření poplašné zprávy, nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově. Proto se dnes objevil v pátrání Policie České republiky.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy