Svobodní chtějí sloučit odvody a zvýšit daňovou slevu o 1000 korun

Praha - Strana svobodných chce sloučit odvody daně z příjmů fyzických osob s odvodem na sociální pojištění. Chce také zvýšit daňovou slevu na poplatníka o 1000 korun měsíčně.

Daňovým poplatníkům z řad zaměstnanců i živnostníků by tak zůstalo měsíčně o tisíc korun a ubyla by jim práce s vyplňováním formulářů. Výpadek příjmů státního rozpočtu chce nahradit rušením úřadů a dotací. Plán daňových změn dnes novinářům představili předseda strany Petr Mach a zlínský krajský zastupitel Tomáš Pajonk.

"První dobrá věc je, že daňový poplatník a státní správa ušetří na přebujelé byrokracii," řekl Mach. "Místo dvou armád výběrčích daní a odvodů bude státu stačit jedna. Místo dvou formulářů bude stačit jeden. Místo dvou plateb bude stačit jedna," popsal.

Druhým přínosem podle něj bude omezení "nespravedlivých dotací" do ekonomiky, které pokřivují trh. Ekonomika tak podle něj poroste rychleji. "V neposlední řadě lidem zůstane navíc 1000 korun měsíčně a zvýší se tak jejich životní úroveň," dodal.

Související

Češi hlasují v komunálních volbách

Kampaň před eurovolbami? Až na výjimky je netransparentní

Kampaň před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu je až na výjimky netransparentní, většina politických stran zveřejňuje údaje o finančních a personálních otázkách laxně a zákonnou povinnost vést transparentní volební účty splnila jen formálně. Nevládní organizace Transparency International ČR (TI ČR) to dnes uvedla v tiskové zprávě na základě monitoringu 11 kandidujících uskupení. Otevřeně se k voličům podle ní staví jen Piráti, KDU-ČSL a Spojenci pro Evropu, kterou tvoří TOP 09 a STAN. Zcela netransparentně si podle autorů studie počínalo hnutí SPD - Tomio Okamura, které odmítalo sdělit informace i o celkovém rozpočtu své kampaně.
Ilustrační foto

Svobodní kritizují Evropskou Unii, pro Česko je prý nevýhodná

Účastníci asi padesátičlenného průvodu příznivců Svobodných dnes v Praze kritizovali Evropskou unii. Strana hovoří vystoupení ČR z EU, Česko podle ní na členství prodělává. Zástupci strany při průvodu z náměstí Republiky k Pražskému hradu rozdávali lidem improvizované účtenky, podle nichž je Česko kvůli členství v EU ve ztrátě 1,7 bilionu korun. Podle údajů ministerstva financí naopak republika do konce loňského roku získala z rozpočtu EU zhruba 1,31 bilionu korun, zatímco do rozpočtu unie poslala 565 miliard korun. Celkem tak ČR získala z EU o 741,3 miliardy korun víc, než zaplatila, uvedlo ministerstvo.

Více souvisejících

strana svobodných občanů Petr Mach Daně

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 20 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

Na poslední rozloučení s Josefem Lauferem dorazili Soukup či Troška

Rodinní příslušníci a přátele se ve čtvrtek před polednem rozloučili s populárním hercem a zpěvákem Josefem Lauferem, který zemřel o uplynulém víkendu. Bylo mu 84 let. Laufer strávil poslední čtyři roky života v kómatu na nemocničním lůžku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy