CEFC končí spolupráci s Empresa Media a Médeou

Praha - Čínský investiční fond CEFC končí spolupráci s vydavatelstvím Empresa Media a agenturou Médea. Uvedl to dnes zpravodajský server HlídacíPes.org.

Šéf evropského zastoupení CEFC Jaroslav Tvrdík už podle informací serveru složil funkci místopředsedy představenstva ve vydavatelství i v agentuře, změna ještě není zaznamenána v obchodním rejstříku. Serveru informaci potvrdil výkonný ředitel vydavatelství Empresa Daniel Köppl. Vyjádření CEFC ČTK zjišťuje.

"Je to další potvrzení toho, že se posílila pozice Jaromíra Soukupa ve vedení společností Empresa Media a Médea," řekl webu Köppl bez dalších komentářů. Podle webu se tím naplňuje klauzule, jež oběma stranám dávala možnost do konce března 2017 zažádat o získání akcií zpět, respektive stažení investice.

CEFC do českých firem Jaromíra Soukupa majetkově vstoupila v září 2015, kdy zároveň ohlásila akvizice v řadě tuzemských firem. Smlouvy byly podepsány v Šanghaji v rámci návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Číně. CEFC získala v obou společnostech minoritní podíl. Loni v červenci se pak stal Tvrdík místopředsedou představenstva Empresa Media, aby prezentoval minoritního vlastníka.

Související

Jaromír Soukup (TV Barrandov)

Soukup prodal půlku Empresy, pod kterou spadá TV Barrandov

Jaromír Soukup prodal poloviční podíl ve firmě Empresa Media podnikateli Janu Čermákovi, majiteli firmy Servis-24. Částka není známá. Čermák bude také druhým jednatelem Empresy, pro všechny důležité kroky bude potřeba i jeho podpis. Transakci potvrzují notářské zápisy. 
Jaromír Soukup

Jaromír Soukup chce koupit vydavatelství Mladá fronta, tomu nyní hrozí konkurz

Majitel televize Barrandov Jaromír Soukup chce koupit vydavatelství Mladá fronta, které je v insolvenci a hrozí mu konkurz. Odkup nabízí prostřednictvím firmy Empresa Media, která patří k největším vydavatelstvím a Soukup v ní drží těsnou většinu. Koupí by Empresa Media získala časopis Euro, řadu dalších časopisů a knižní vydavatelství.

Více souvisejících

Empresa Media Noviny / tisk Čína

Aktuálně se děje

před 47 minutami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy