Vánoční dárky? Nápor na kurýry vrcholí. Úterý bude poslední den pro doručení zásilky včas

Obchodníci mají do úterý 18. prosince čas na to, aby předali objednané zboží na Vánoce přepravním firmám. Při pozdějším podání přepravci včetně České pošty negarantují dodání do Štědrého dne.

Přepravní špička na České poště kulminovala během uplynulého týdne. V pondělí 10. prosince dohromady s předchozím víkendem podnik přijal 420.000 balíků. To je téměř trojnásobek objemu z běžného dne. Během týdne průměr překročil 300.000 balíků za den, řekla ČTK mluvčí pošty Eva Krejčí. "Je možné, že se tato špička protáhne do začátku příštího týdne," uvedla.

"Největší nápor očekáváme 17. a 18. prosince. PPL průměrně dodává během roku 140.000 zásilek denně, přičemž sezonní výkyvy jsou až 200 procent," dodal generální ředitel konkurenční PPL Petr Chvátal.

Stejně jako dopravci i Asociace pro elektronickou komerci zákazníkům doporučuje neotálet a zboží objednat do 18. prosince. "I poté však stále mohou bez problémů využít osobní vyzvednutí přímo u obchodníka," podotkl výkonný ředitel Jan Vetyška.

"Pokud zákazník nechce využít například Českou poštu, může si vybrat z celé řady jiných možností doručení včetně naší vlastní dopravy, více než 1800 partnerských výdejních míst či si zboží vyzvednout přímo na našich pobočkách, a to klidně i 23. prosince," uvedl ředitel marketingového oddělení Alza.cz Jan Sadílek.

Podobně Kasa.cz uvádí, že posledním dnem objednání je v případě doručení přes Českou poštu 18. prosince a u Top Trans 19. prosince. "U těchto způsobů doručení doporučujeme zvolit platbu dobírkou případně on-line převodem. Dárky na Kasa.cz můžete vyzvednout na více než 120 KasaPOINTech i na Štědrý den. Zboží, které je na KasaPOINT skladem, vám připravíme k odběru do 60 minut," podotkla manažerka komunikace Kasa.cz Andrea Jankovcová.

U internetové drogerie Ageo.cz bude značkový kurýr v Praze doručovat ještě v neděli 23. prosince do 21:00 hodin, osobní odběr ve výdejním místě v Praze 1 bude možný do pátku do 18:00 hodin.

Češi také stále více využívají jako dárky pod stromeček služby nebo produkty sdílené ekonomiky. Vyzvednutí je v tomto případě většinou individuální. "Jako dárek je už běžné věnovat třeba šperk v rámci sdílení, a to stejným postupem jako zboží na e-shopu. Zákazník si pak sám určí, zda si šperk sám vyzvedne, případně může zvolit okamžité doručení. Dárek je takto možné objednat ještě den před Štědrým dnem. Koncept spočívá v tom, že si zákazníci mohou šperk zapůjčit na určitou dobu prostřednictvím předem zakoupeného členství," dodal obchodní ředitel společnosti Dolcze.cz Roman Sulek.

Související

Více souvisejících

Vánoce Obchody kurýr/přepravní služby Česká republika e-shopy Ekonomika

Aktuálně se děje

před 29 minutami

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

Kuleba: Rusko bude možné zapojit do mírových jednání až po mírovém summitu

Ukrajinský ministr zahraničních věcí Dmytro Kuleba zastává názor, že Rusko bude možné zapojit do mírových jednání, ale až po mírovém summitu, který se v polovině června uskuteční ve Švýcarsku bez účasti delegace z Moskvy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy