ČSOB se stane jediným vlastníkem stavební spořitelny ČMSS

ČSOB získá 45procentní podíl v stavební spořitelně ČMSS od německé stavební spořitelny Bausparkasse Schwäbisch Hall (BSH) za 6,15 miliardy korun (240 milionů eur). ČSOB se tak stane jediným akcionářem stavební spořitelny, dosud ovládala 55 procent. ČSOB o tom dnes informovala v tiskové zprávě. Českomoravská stavební spořitelna je jedničkou na českém trhu stavebního spoření. Vznikla v roce 1993 a má zhruba 1,3 milionu klientů.

Dohoda ČSOB a BSH ještě podléhá schválení antimonopolním úřadem. Konečné uzavření smlouvy očekává ČSOB před koncem letošního druhého čtvrtletí.

"Skupina ČSOB tak bude mít plně k dispozici v rámci multikanálové obsluhy klientů velmi kvalitní síť obchodních zástupců, která bude řízena dosavadním úspěšným způsobem a posílí dál naši pozici tržního lídra. Pro zaměstnance to pak znamená příležitost ke vzájemnému sdílení znalostí a zázemí stabilního a vyhledávaného zaměstnavatele," uvedl vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB odpovědný mimo jiné za ČMSS Petr Hutla.

Užší spolupráce s ČSOB umožní podle předsedy představenstva ČMSS Tomáše Kořínka rozšířit a modernizovat služby spořitelny.

Související

Výpadek Komerční banky

Mimořádná zpráva K útokům na české banky se přihlásili proruští hackeři. Napadli i web pražské burzy

Pět velkých českých bank se dnes potýkalo s výpadky svých internetových služeb. Problémy na webu či na twitteru ohlásila hlásí Komerční banka, Česká spořitelna, ČSOB, Air Bank a Fio banka. Podle vyjádření jejich tiskových oddělení pro server EuroZprávy.cz se banky staly terčem takzvaných DDoS útoků. S podobnými problémy se v pondělí potýkala řada polských bank a úřadů, které se staly cílem proruské hackerské skupiny NoName057(16). Ta se posléze přihlásila i k útokům v Česku. Vláda ani Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost rozsáhlý kybernetický útok na přímé dotazy serveru EuroZprávy.cz nekomentovaly.
Ilustrační fotografie. Původní zpráva

Platba v hotovosti má zůstat zachována, shodují se politické strany a ČNB. Její odmítání je problém

SPD chce zavést platbu v hotovosti mezi ústavní práva, přestože je odmítání tohoto druhu plateb nelegální. EuroZprávy.cz proto oslovily všechny parlamentní strany s tím, co si o předloženém návrhu myslí. Vyjádření zaznělo i z České národní banky. Odmítání hotovosti je stále častější problém, proti tomuto trendu prý bojuje i Evropská centrální banka. 

Více souvisejících

ČSOB Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) Ekonomika

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Britové řeší čínský hackerský útok, zatímco je Si Ťin-pching v Evropě

Čína je podle informací Sky News zodpovědná za hackerský útok, při němž došlo k nabourání počítačového systému britského ministerstva obrany a úniku personálních údajů zaměstnanců úřadu. Vláda má v úterý o incidentu informovat poslance. Věc vyšla najevo v době, kdy je čínský prezident Si Ťin-pching na návštěvě v Evropě. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy