Češi se dočkají nového TV kanálu: Prima získala licenci na CNN Prima News

Televizní skupina Prima získala licenci pro chystaný zpravodajský kanál CNN Prima News. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání jí celoplošnou licenci udělila na 12 let. Vyplývá to z tiskové zprávy rady. Kanál získal licence pro pozemní vysílání i pro šíření prostřednictvím satelitu. Program má vysílat zpravodajství, publicistiku, magazíny a diskusní pořady, a to nejméně 16 hodin denně.

Prima v dubnu oznámila, že kanál spustí do 12 měsíců. Kontinuální zpravodajství v českém jazyce bude nabízet na základě partnerství s firmou CNN International Commercial. Obsah bude vytvářet oddělení zpravodajství skupiny Prima. Ta již kvůli němu začala nabírat nové zaměstnance. CNN Prima News se stane devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima.

CNN Prima News je národní zpravodajskou stanicí, které CNN poskytuje licenci na svoji značku, a zařadí se tak vedle ostatních stanic, kterými jsou například CNN Indonésie, CNN Filipíny, CNN News-18, CNN Turecko, CNNMoney Švýcarsko a CNN Řecko.

Prima již dříve uvedla, že CNN Prima News bude sídlit v nové zpravodajské centrále v Praze

Prima byla založena v roce 1993 jako první česká komerční televizní stanice. Společnost provozuje vysílání osmi televizních kanálů a šesti rozhlasových stanic. Kanály Primy v celodenním vysílání dosahují podílu zhruba 23 procent. Skupina má také portfolio webů a tištěných magazínů a patří mezí české lídry na poli HbbTV.

Související

Na Václavském náměstí se o víkendu protestovalo proti Fialově vládě. (16.9.2023) Glosa

Události Petra Nutila: Vyhasínající Rajchl a ústavní Orel v hnízdě

Moji milí, čím začít jiným, než úplně čerstvou zprávou! Další demonstrace uspořádaná Jindřichem Rajchlem proběhla. A tak to má být, žijeme ve svobodné zemi, kde si každý může protestovat proti čemu chce. Tentokrát se už pod vedením tohoto pána neprotestovalo proti bídě, ale vládě. Asi bída už v ČR není, nebo co. Každopádně to je asi tak jediný rozdíl mezi touto demonstrací a tou předchozí. 
TV Prima

Televizní skupina Prima dnes spouští vlastní streamovací službu Prima+

Televizní skupina Prima dnes během dne postupně spustí internetovou streamovací službu Prima+. Obsah je dostupný buď s reklamami, nebo za měsíční předplatné. Do obsahu pro Prima+ skupina během tří let do roku 2025 investuje miliardu korun. Konkurentem bude zejména služba Voyo další tuzemské komerční televize Nova, ale i Netflix nebo HBO Max.

Více souvisejících

TV Prima CNN Prima News Ekonomika

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy