Hušák ztratil důvěru ČSTV, měl by odstoupit

Praha - Šéf zadlužené Sazky Aleš Hušák ztratil poslední podporu pro své představy o dalších krocích v loterijní společnosti už i u majoritního akcionáře - tedy Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV) a měl by odstoupit z vedení Sazky. V neděli ho k tomu vyzval jeden z největších věřitelů Sazky, skupina KKCG.

"Hušákovy plány na předání Sazky uskupení Ulčák-Penta se po sobotní Valné hromadě ČSTV rozplynuly jako pára nad hrncem. Valná hromada ČSTV odmítla schválit usnesení, které si Hušák předem připravil a které mu mělo vyjádřit jasnou podporu v čele loterijní společnosti a schválit spojenectví s dvojicí Ulčák-Penta," prohlásil mluvčí skupiny KKCG Dan Plovajko.

Podle KKCG Hušák prohlašoval, že zůstane v čele Sazky jen do doby, kdy k tomu bude mít podporu ze strany ČSTV. "Tu ale v sobotu ztratil tím, že ČSTV odmítlo schválit jeho další kroky a plány. Pokud je Aleš Hušák ještě alespoň trochu čestný muž, měl by svá slova dodržet a okamžitě odstoupit," vyzvala skupina KKCG.

"Minoritní akcionáři Hušáka nechtějí už dlouho a ČSTV mu včera odmítla vyjádřit podporu. Neumím si představit žádnou standardní a transparentně fungující společnost, ve které by za takové situace chtěl generální ředitel zůstat. Teď se ukáže, o co Hušákovi skutečně jde. Když sám neodejde, jde mu jen o jeho vlastní křeslo a touhu po moci," dodal Plovajko.

Skupina ocenila sobotní rozhodnutí ČSTV. "Společnost si nesmírně váží vlastního úsudku, názoru a postoje delegátů Valné hromady ČSTV, kteří odmítli nechat se vmanipulovat do lživých her Aleše Hušáka. Zástupci českého sportu pochopili, že Sazku nemůže zachránit někdo, kdo ji přivedl na pokraj krachu. A ve spolupráci s tím, kdo současně intenzivně pracuje na rozjezdu konkurenčního projektu," poznamenal Plovajko.

Jeden z největších zajištěných i nezajištěných věřitelů Sazky v neděli také zopakoval, že je připraven okamžitě začít s uskutečněním kroků k záchraně Sazky ve spolupráci se skupinou PPF a dalšími věřiteli a udělat vše pro to, aby společnost Sazka nebyla dále poškozována nečinností stávajícího managementu.

Související

Hušák, Aleš

Česká unie sportu prohrála spor s Hušákem, Ústavní soud stížnost odmítl

Brno - Ústavní soud odmítl stížnost České unie sportu (ČUS, dříve ČSTV), která neúspěšně žádala omluvu a odškodnění za poškození dobrého jména od Aleše Hušáka, někdejšího šéfa společnosti Sazka. Spor tak definitivně končí. Důvody odmítnutí stížnosti jsou formální - advokát nedoložil plnou moc k zastupování. ČTK to řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.

Více souvisejících

Aleš Hušák čstv

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 4 minutami

Aktualizováno před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Češi začnou nejvíce umírat na rakovinu, varují lékaři. Onemocní jí polovina lidí

Podle onkologů bude rakovina v roce 2030 nejčastější příčinou úmrtí v České republice. V současnosti vedou onemocnění srdce, ale nádory již nyní způsobují přibližně 28.000 úmrtí ročně, což představuje čtvrtinu všech úmrtí.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy