POZOR! Další nebezpečné potraviny v českých obchodech! VÍME KDE

Praha - Energy drink obsahující nebezpečné množství kyseliny nebo zapáchající zkažený Játrový delikates objevili inspektoři na pultech českých obchodů. Na výrobky, které označili za nebezpečné, upozornili ve čtvrtek na webu Potraviny na pranýři.

První nebezpečnou potravinou je Club power energy drink light od výrobce Maxi drink s r.o., který inspektoři objevili v prodejně BILLA na Zborovské ulici v Chomutově.

"Ve výrobku bylo překročeno nejvyšší přípustné množství kyseliny benzoové, která se v potravinách používá jako konzervant," uvedli na stránkách. Tato kyselina přitom ve větším množství může vyvolávat kopřivku, astma, rinitidu nebo anafylaktický šok.

Inspektoři také upozornili na výrobek Játrový delikates od společnosti ZŘUD-Masokombinát Polička a.s, který byl prodáván v prodejně KONZUM na Pernerově ulici v Chocni.

"Výrobek měl lepkavý a slizký povrch a netypický nakyslý zápach. Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování výrobku. Výrobek neměl prošlé datum použitelnosti," popsali na stránkách.

Webová stránka www.potravinynapranyri.cz je spotřebitelům k dispozici od 10. července loňského roku a upozorňuje na nebezpečné a falšované potraviny na pultech českých prodejen. Na jejím provozu spolupracuje Státní zemědělská a potravinářská inspekce a ministerstvo zemědělství. Web se může pochlubit 1. místem v kategorii Veřejně prospěšná služba v prestižní anketě Křišťálová Lupa 2012.

Související

Nákupy, ilustrační fotografie

Co se skrývá za zdravými potravinami? Experti před některými výrobky varují

Lidé často nakupují v obchodech různé polotovary označené jako zdravé potraviny. Většina z nich však není pro náš organismus vhodná. Za zdravými a dietními výrobky se často schovávají průmyslově zpracované potraviny, které pro nás nemají velký přínos. Mají dlouhou trvanlivost, vysoký obsah cukru, soli, nevhodných tuků. Zároveň jsou ale chudé na minerální látky, vitamíny a další živiny. Lépe je takové výrobky do stravy vůbec nezařazovat.
Maso na českých pultech, ilustrační fotografie

Maso se salmonelou míří z Polska do Česka nadále, jsou ho tuny

Veterináři zachytili od začátku září tři nové případy dovozů drůbežího masa se salmonelou z Polska. Celkem to byly zhruba tři tuny zboží, sdělil dnes ČTK mluvčí Státní veterinární správy (SVS) Petr Vorlíček. Situace se podle něj zlepšila, v srpnu šlo o 1,9 tuny, na jaře pak byla hmotnost zásilek s pozitivními testy na bakterie salmonely řádově v desítkách tun. Ze tří zásilek se snědlo 700 kilogramů masa, zbytek byl zpracován nebo zadržen ve skladu.

Více souvisejících

nebezpečné potraviny

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy