ČEZ spolupracuje s Mercedesem. Co za smlouvou stojí?

Praha - Spolupráci při podpoře elektromobility stvrdili podpisem zástupci polostátní energetické skupiny ČEZ a společnosti Mercedes-Benz ČR. Ta se tak stala již čtvrtou automobilkou, která se rozhodla na projektu Elektromobilita ČEZ podílet, informoval ve středu ČEZ.

Rok 2013 bude podle manažera útvaru čisté technologie ČEZ Tomáše Chmelíka z hlediska elektromobility přelomový. "Naším hlavním cílem pro nadcházející období je vytvoření společného produktu pro zákazníka, který se rozhodne koupit si elektromobil. Uvedeme na trh tarif, se kterým může každý zákazník ČEZ a zároveň majitel elektromobilu získat domů vlastní dobíjecí stanici, výhodnou cenu elektřiny či možnost dobít si svůj elektromobil na kterékoliv veřejné dobíjecí stanici ČEZ v České republice," upřesňuje blízkou budoucnost elektromobility Chmelík.

Spolu s Mercedes-Benz ČR je v projektu elektromobility partnerem i značka Smart zastoupená elektromobilem Smart fortwo ed (electric drive).

Již v roce 2010 jsme v ČR registrovali a začali provozovat první sériově vyráběné elektromobily smart fortwo electric drive. "V roce 2011 jsme uvedli na trh Vito E-CELL, které je prvním sériově vyráběným dodávkovým elektromobilem ve své kategorii," připomněl tiskový mluvčí společnosti Mercedes-Benz Česká republika Jan Kuhn s tím, že skupina ČEZ jakožto dodavatel energie a podporovatel ekologické technologie je proto pro automobilku logickým partnerem.

Kromě čerstvě podepsané smlouvy o spolupráci se společností Mercedes-Benz ČR uzavřely partnerství se Skupinou ČEZ také výrobci značek Peugeot, Škoda Auto a Opel.

Do současnosti ČEZ nainstaloval celkem 32 dobíjecích stanic, a to převážně u infrastrukturních partnerů, tedy u obchodních center, supermarketů či městských částí. Stanice jsou v provozu v Praze, Plzni, Ostravě, Trutnově, Hradci Králové a ve Vrchlabí.

Související

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.
Jaderná elektrárna Dukovany Komentář

Česko hledá odpověď na zásadní otázku. Ano, či ne novým jaderným elektrárnám?

Nedávná analýza poradenské společnosti EGÚ Brno konstatovala, že Česká republika zůstala i v roce 2023 vývozcem elektřiny do zahraničí. Podíl exportu se sice snižuje, ale i tak jsme vyvezli devět terawatthodin (TWh) elektřiny, což je meziročně o pět TWh méně. Česko přitom samo spotřebuje elektřiny přes šedesát TWH za rok. Ale i tak se loni ČR stala čtvrtým největším exportérem elektřiny v EU. Člověk by z toho mohl mít, tak nějak na první dobrou, radost, jenže taková zpráva a přístup řady extremistických politiků, spíše posiluje řadu mýtů, dezinformací a odsudků o energetice.

Více souvisejících

ČEZ Elektormobily mercedes

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy