Blue Style: Ceny letních zájezdů se nezvýší, naopak mohou klesnout

Ceny letních zájezdů se podle obchodní ředitelky cestovní kanceláře Blue Style Lenky Pátek nezvýší. Budou stejné jako loni, případně mohou dokonce o deset až 15 procent klesnout. Blue Style začne první týden v červenci vypravovat lety do Řecka a Bulharska. Většina hotelů z původní nabídky se podle Pátek otevře, částečně se však s ohledem na aktuální situaci původní nabídka změní.

Blue Style již eviduje zvýšenou poptávku klientů, kteří uplatní na cestu poukaz za zrušený zájezd, i zcela nových zákazníků. Pátek to řekla novinářům na dnešní tiskové konferenci.

Pátek připustila, že kvůli zvýšeným bezpečnostním a hygienickým opatřením budou mít hotely vyšší náklady, proto také ne všechny z důvodu finanční rentability otevřou. Hoteliéři však podle ní dlouho čekali, až budou moci obnovit provoz. "Jednání o cenách vedou k tomu, že tato sezona nebude nějak výdělečná pro nikoho," řekla.

Neotevření všech hotelů není podle Pátek vždy otázkou finančních problémů. Některý hotelový řetězec podle ní neotevře hotel na některém z ostrovů a hosty se bude snažit soustředit do jiného hotelu, často vyšší kvality, aby jim zajistil co nejlepší služby. Na některých ostrovech se podle ní do budoucna změní systém vytěžování hotelů. Příkladem může být řecký ostrov Zakynthos, kde byli hoteliéři zaměřeni na britskou klientelu. "Paradoxně se třeba otevírají českým klientům a budeme je moct nabízet do budoucna, když jsme před tím nemohli, protože je Britové měli exkluzivně," vysvětlila.

Lidé, kteří letos v létě vyrazí na dovolenou, se podle Pátek nemusejí obávat velkých omezení při pobytu. Naopak nebudou přeplněné pláže a na klienty například v případě stravování čeká i větší komfort. V Řecku bude nadále fungovat nabídka all inclusive, ale jídlo hostům bude od švédských stolů podávat obsluha, případně se bude objednávat od stolu. Co se týká dalších služeb v Řecku, budou uzavřeny vnitřní bazény. V pokojích bude snížena frekvence úklidu, denní výměnu ručníků personál provede jen na přání hosta.

Češi budou podle vládní mapy rizikovosti evropských zemí moci od 15. června volně cestovat do většiny států. Negativní test na covid-19, nebo 14denní karanténa bude nutná pouze při návratu ze Švédska nebo Velké Británie.

Související

Jiřina Ekrt Jirušková Rozhovor

Jak se chovají Češi na dovolené? Rádi si připlatí za luxusnější služby, říká manažerka cestovky

V posledních letech je vidět rostoucí zájem o nákup dovolených mezi seniory. Meziročně se zdvojnásobil počet lidí ve věku nad 70 let, kteří si objednali letní zájezd. Obecně pak platí, že v České republice roste zájem o dovolené a zájem nesnížily ani vyšší životní náklady. Loňské predikce ekonomů, kteří vyhrožovaly propadem zájmu o dovolené se nenaplnil, zájezdy se kupují vesele dál. Češi si naopak rádi připlatí za luxusnější dovolenkové zážitky, ať už jde o dopravu letadlem či all inclusive služby, říká v rozhovoru PR managerka Invia.cz Jiřina Ekrt Jirušková.

Více souvisejících

cestovní kanceláře dovolená cestování Česká republika Hotely

Aktuálně se děje

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Plzák španělský (Arion lusitanicus)

Velmi nebezpečný španělský slimák u českých hranic

Plzák španělský, známý svou žravostí, se dál šíří po Evropě a nyní se objevuje i v horských oblastech. Na jeho přítomnost upozorňují mimo jiné zástupci polského Krkonošského národního parku. Tento živočich navíc představuje riziko i pro psy a podobné šelmy.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

Počasí: Česko dnes zasáhly silné bouřky, objevilo se několik supercel

Českem se podle meteorologů z ČHMÚ přehnaly bouřky, které místy doprovázelo krupobití. Nejvyšší intenzity dosáhly na západě země, kde kroupy přesáhly velikost 2 cm.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy