Česko po ničivé vichřici. Pojišťovny mají nahlášené škody za miliony korun

Silný vítr, který zasáhl v neděli a pondělí Česko, způsobil klientům pojišťoven stovky škod za miliony korun. Vyplývá to z prvních odhadů největších pojišťoven. Vzhledem k vánočním svátkům budou podle nich klienti hlásit škody ještě v dalších dnech. Nejčastěji hlášenou škodou je poškození střechy, případy jsou hlavně na horách a na Vysočině. Vyplývá to z dnešních informací pojišťoven.

"K dnešnímu ránu máme nahlášenu zatím zhruba stovku škod za celkem tři miliony korun. Na bilanci je zatím ještě příliš brzo. Lidé své škody začínají teprve hlásit," řekla ČTK mluvčí Generali České pojišťovny Ivana Buriánková . V tuto chvíli podle ní hlásí škody nejvíce klienti z Vysočiny a Pardubického kraje. Mezi nejčastější typy škod patří poškozené střechy, škody vzniklé v důsledku pádu stromů či větví jak na stavby, tak na automobily, dodala.

Kooperativě zatím klienti nahlásili 120 škod za celkem čtyři miliony Kč. "Nejvíce se nám ozývají klienti z Vysočiny. Jde o popadané stromy, poškozené ploty a střechy," uvedl mluvčí pojišťovny Milan Káňa.

V souvislosti se silným větrem evidujeme vpodvečer na Zlatohorsku 20 výjezdů. Řešili jsme stromy na drátech elektrického vedení, dopravní nehodu, při níž na osobní vůz spadl strom, i dva autobusy s cestujícími zatarasené mezi stromy. Silnice ze ZH na Rejvíz je neprůjezdná. (LB) pic.twitter.com/dSMr63YQNO

— Hasiči Olomouc ??‍?? (@hasici_olomouc) December 27, 2020

ČSOB pojišťovna zatím odhaduje, že nedělní vichřice způsobila jejím klientům 100 až 150 pojistných událostí. Nejvíce zasaženy byly podle mluvčího Petra Milaty vyšší polohy v severních Čechách, Vysočina, Jeseníky a Beskydy. Mezi nejčastější škody patří opět poškození střech, pády stromů či větví na majetek klientů, dodal.

Silný vítr fouká v Česku od neděle. Podle meteorologů dosáhl nejvyšší náraz rychlosti kolem 145 kilometrů za hodinu na Sněžce, vítr foukal také v Jeseníkách, Beskydech nebo na Českomoravské vrchovině. V pondělí vítr nadále silně vál na severních horách a na Českomoravské vrchovině.

Související

Více souvisejících

Vichřice pojišťovny Česká republika Počasí

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 36 minutami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy