Smartwings budou opět létat do Splitu, spoje z Prahy obnovují i další firmy

Letecká společnost Smartwings začne obnovovat provoz, od 10. června plánuje spustit lety do chorvatského Splitu. Dnes o tom na twitteru informovalo Letiště Praha. Jde o první pravidelnou linku, kterou dopravce obnovuje po přerušení provozu kvůli koronavirové krizi. Dalšími dopravci, kteří nově ohlásili návrat do Prahy, je Air Serbia s lety do Bělehradu a Brussels Airlines, které budou létat do Bruselu. Už dříve bylo ohlášeno obnovení 11 pravidelných linek, mezi nimi i spoje od Českých aerolinií (ČSA).

Rozhodnutí o obnovení linky Smartwings do Splitu přišlo společně s uvolněním cest do Chorvatska. Druhý český dopravce, ČSA, v současnosti provozuje pět pravidelných linek, a to do Paříže, Amsterdamu, Frankfurtu nad Mohanem, Stockholmu a Bukurešti.

Létáte rádi na letní dovolenou do Chorvatska? ?? Své zvyky nemusíte měnit ? Letecká společnost @SmartwingsGroup plánuje obnovení linky do chorvatského Splitu, a to od 10. června 2020. #aktualitaLP #letimedal #flyfromPRG #pragueairport pic.twitter.com/EcsWRlcACb

— Prague Airport (@PragueAirport) May 26, 2020

V současnosti vedle ČSA létají z Prahy další čtyři dopravci. Provoz po krizi obnovily KLM do Amsterdamu a Eurowings do Düsseldorfu. Bez přerušení fungují linky do Minsku od Belavie a do Sofie od Bulgaria Air.

Další linky budou spuštěny během června. Novinkou je obnovení linky do Bruselu, kam začnou od 14. června létat Brussels Airlines. Další nově obnovenou linkou jsou spoje do Bělehradu od Air Serbia. Už dříve ohlásila obnovení spojení do Frankfurtu Lufthansa, která začne létat od 1. června. O dva dny později spustí linky do Paříže Air France a od 5. června pak Swiss International Air Lines spojí Prahu s Curychem. Od července spojení do Helsinek obnoví Finnair.

Provoz na pražském letišti tak pomalu ožívá. V dubnu letiště zaznamenalo bezprecedentní pokles provozu o 99,6 procenta a odbavilo 5031 cestujících.

Související

Boeing 737 MAX 8 SmartWings

Americký soud odmítl žalobu českých aerolinek Smartwings

Americký soud ve čtvrtek odmítl žalobu české letecké skupiny Smartwings a polských aerolinek LOT na amerického výrobce letadel Boeing. Informuje o tom agentura Reuters. Letecké společnosti požadovaly odškodnění za nucenou odstávku strojů Boeing 737 MAX. 

Více souvisejících

Smartwings Chorvatsko Srbsko Letiště Václava Havla Praha ČSA Praha

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

Tragická střelba na pražské FF UK zasáhla 9000 lidí. O krizovou pomoc se staraly stovky lidí

Loňská tragická střelba na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy (FF UK) as ní související události psychicky významněji zasáhly kolem 9000 lidí v Česku. Krizovou intervenci jim poskytovaly stovky odborníků. Ve zprávě o poskytnuté psychosociální pomoci to ve čtvrtek uvedla česká policie.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy