Vánoční balík na Českou poštu bude možné podat do pondělí

Česká pošta prodloužila o jeden den rozhodné dny, do kdy podat balík tak, aby byl doručen do Štědrého dne. Balík Do ruky je možné podávat do soboty a balík Na poštu či Do Balíkovny do pondělí. ČTK to dnes řekl mluvčí Matyáš Vitík.

Pošta podle Vitíka reaguje na zhoršující se epidemickou situaci posunutím rozhodných dnů, aby klienti měli více času na objednání vánočních dárků a dalšího zboží přes e-shopy a nemuseli do kamenných obchodů, pokud to nebude nezbytně nutné.

"I přesto ale doporučujeme všem, aby s objednáním dárku nebo odesláním balíku neotáleli. Uvedené termíny znamenají data převzetí zásilek Českou poštou do přepravy. Při objednávce na e-shopu je proto nutné připočítat čas, který potřebuje ke zpracování požadavku a k předání balíků do přepravy. Pokud někdo podá balíky po tomto datu, samozřejmě uděláme maximum, abychom je doručili do Štědrého dne," uvedl Vitík.

Další přepravní firma DPD doporučuje balíky objednávat tak, aby je e-shopy předaly k přepravě do 18. prosince. "I když je letošní sezóna velmi náročná, daří se nám doručovat 95 procent zásilek do druhého dne. Je to především díky včasnému navýšení počtu kurýrů, kterých máme momentálně 2800, zaměstnanců na depech a zákaznické lince. Vánoční balíčky doporučujeme objednávat ihned," uvedl ředitel DPD Miloš Malaník. Proti loňsku je podle něj letošní předvánoční špička vyšší o 100 procent.

Letošní Vánoce jsou kvůli koronavirovým opatřením v počtu přepravených balíků extrémní. Letošní rekord, kdy 7. prosince měla pošta v jeden moment v přepravě 1,13 milionu balíků, pravděpodobně již letos překonaný nebude. Loňský rekord byl půl milionu zásilek v jednu chvíli.

Velký nárůst obratu i objednávek je podle dodavatele aplikace pro e-shopy Expando znát u většiny internetových obchodů a to včetně těch malých či úzce specializovaných. E-shopy navíc dodávají stále více zboží i do zahraničí, což zvyšuje nároky na zajištění včasné přepravy k zákazníkům. "Většina dopravců, včetně České pošty, která prodloužila rozhodný den pro podání objednávky, se snaží udělat maximum pro to, aby zboží objednané jako vánoční dárky bylo dodáno do Štědrého dne, nicméně doporučujeme nečekat s podáním objednávky na poslední chvíli, i přes veškerou snahu by se včasné dodání nemuselo podařit," podotkl ředitel Expanda Adam Kurzok.

Související

Více souvisejících

Vánoce Česká pošta

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy