Převzetí Deutsche Bank? Opět se šíří spekulace, šéf největší německé banky je popřel

Největší německé bance Deutsche Bank nehrozí převzetí. Řekl to generální ředitel banky Christian Sewing v rozhovoru s týdeníkem Bild am Sonntag. Spekulace o možné fúzi banky nadále pokračují, přestože banka již dříve popřela, že by uvažovala o spojení se švýcarskou UBS nebo německou Commerzbank.

Akcie banky v pátek klesly na rekordní minimum kvůli dvoudenní razii související s obviněním z praní špinavých peněz. Policie prohledala kanceláře všech členů představenstva.

"Nemám ohledně toho žádné náznaky," řekl Sewing k možnému převzetí. "Jsme na cestě k prvnímu zisku za tři roky. Je jen otázkou času, než se tento pokrok projeví v ceně akcií," dodal.

K vyšetřování Sewing dodal, že je potřeba, aby bylo vše co nejrychleji vysvětleno. Sám zatím u zaměstnanců uplatňuje presumpci neviny. Banka sama podle něj v minulosti provedla interní vyšetřování a pochybení nezjistila. Pokud se objeví nová fakta, je připraven z toho vyvodit důsledky.

#deutscheBank offices searched in money laundering probe https://t.co/qsblYsWR49 pic.twitter.com/ckyxBh201C

— World News (@worldnewsevery) 29. listopadu 2018

Vyšetřovatelé se podle frankfurtské prokuratury zabývají aktivitami dvou blíže neurčených zaměstnanců Deutsche Bank. Existuje u nich podezření, že pomáhali klientům zřizovat firmy v daňových rájích kvůli praní špinavých peněz. Vyšetřování souvisí s kauzou tzv. Panamských dokumentů (Panama Papers) týkající se masivního úniku finančních informací o firmách v daňových rájích v roce 2016, napsala agentura Reuters.

Související

Sídlo Deutsche Bank

Německá policie provedla razii v Deutsche Bank

Němečtí vyšetřovatelé dnes provedli razii v Deutsche Bank kvůli jejímu možnému selhání v boji proti praní špinavých peněz. Podle zdrojů deníku Handelsblatt je do něj zapojen člen rodiny syrského prezidenta Bašára Asada.
Donald Trump

Od Trumpa se odklání i Deutsche Bank, jeho úvěrový partner

Od amerického prezidenta Donalda Trumpa se po nepokojích v Kapitolu z minulého týdne odklání i největší německá bankovní společnost Deutsche Bank, která je Trumpovým hlavním úvěrovým partnerem. S odkazem na své zdroje to napsal list The New York Times (NYT), podle něhož prezidentova společnost The Trump Organisation čelí po středečních událostech řadě problémů, z nichž by se podle NYT již nemusela plně zotavit. Zprávy stran rozvázání spolupráce banky s Trumpem zatím nekomentovala ani instituce, ani prezident.

Více souvisejících

Deutsche Bank Christan Sewing (Deutsche Bank) Ekonomika Německo UBS banka

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 21 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Vladimir Putin

Putin promluvil o napadení Česka a Polska

Rusko nemá žádné plány na útok na země NATO a nezaútočí na Polsko, pobaltské státy nebo Českou republiku, ale pokud Západ dodá Ukrajině stíhačky F-16, budou ruskými silami sestřeleny. Podle serveru euractiv.com to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin při setkání s ruskými vojenskými piloty.

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Vláda ČR

Česko dá další peníze na munici pro Ukrajinu, rozhodla Fialova vláda

Prezenční studenti v doktorském studijním programu na vysoké škole by měli mít zákonem garantovaný příjem, který bude vyšší než minimální mzda. Počítá s tím návrh novely zákona o vysokých školách, který odsouhlasila vláda na středečním jednání. Projednala také návrh nového zákona o integračním sociálním podniku a schválila další příspěvek na dodávky munice Ukrajině v rámci tzv. české iniciativy.

včera

Fotbal, ilustrační fotografie.

Druhý zápas pod Haškem, druhá výhra 2:1. Ani proti Arménii ale čeští fotbalisté nepřesvědčili herně

Po pátečním duelu v Norsku a výhře 2:1 se svěřenci kouče Ivana Haška představili na domácí půdě na pražské Letné. Pro Ivana Haška šlo o první domácí zápas od jmenování do funkce a stejně jako ve zmiňovaném duelu s Nory, tak i tentokrát přátelský duel s Arménií vyhrál český tým výsledkem 2:1. A stejně jako s Norskem i tentokrát musel otáčet skóre, jelikož jako první inkasoval. Navzdory konečnému vítězství tak ani tentokrát Češi svým výkonem zrovna dvakrát nepřesvědčili.

včera

Snowboardcrossař Houser na závěr sezóny SP zaznamenal životní třetí místo. Adamczyková ovládla dvě malé finále

V kanadském Mont-Sainte-Anne se o víkendu konaly poslední dva snowboardcrossařské závody v rámci Světového poháru. A i v rámci tohoto kanadského podniku vlála česká vlajka vysoko. V sobotu se o to mezi muži zasloužil nečekaně Radek Houser, který zajel životní výsledek, když skončil na senzačním třetím místě. Mezi ženami byla hlavní českou hvězdou opět Eva Adamczyková, která v sobotu i v neděli pokaždé absolvovala malé finále. V sobotu skončila pátá, stejně jako v neděli.

Zdroj: David Holub

Další zprávy