Air France a KLM ruší lety do Číny až do 15. března

Aerolinky Air France a KLM dnes oznámily, že kvůli novému typu koronaviru nebudou do pevninské Číny létat až do 15. března, informovala agentura AFP. Původně bylo spojení přerušeno do konce tohoto týdne. Návrat k běžnému letovému spojení je naplánován až na 29. března.

"Počínaje 16. březnem 2020 plánujeme společně s KLM obnovit postupně spojení s Šanghají a Pekingem," stojí na webových stránkách Air France.

Od poloviny března budou podle dnešního sdělení aerolinky Air France a KLM střídavě zajišťovat denně jeden let do obou čínských měst a zpět. "Šanghaj a Peking tak budou znovu denně spojené s Evropou, a to buď přes Paříž nebo Amsterodam v závislosti na dni letu," stojí v prohlášení.

K běžnému letovému plánu se společnost Air France-KLM hodlá vrátit až 29. března. Poslední březnovou neděli chce také obnovit lety do města Wu-chan, ze kterého se nový typ koronaviru začal šířit.

Společnost, která vznikla v roce 2004 fúzí nizozemských aerolinek KLM a francouzské letecké společnosti Air France, za prioritu označuje "zdraví a bezpečnost svých zákazníků a zaměstnanců".

Spojení s pevninskou Čínou kvůli novému typu koronaviru na přelomu ledna a února zrušila na různě dlouhou dobu řada světových leteckých společností včetně British Airways, Lufthansy, Air Canada, American Airlines či United Airlines.

Česká vláda v pondělí kvůli šíření koronaviru schválila zákaz přímých letů mezi Čínou a Českou republikou, který bude platit od neděle 9. února do odvolání.

Především v Číně, ale i v některých dalších zemích, je zatím registrováno přes 28.000 případů onemocnění; dosud nákaze podlehlo 565 osob - 564 lidí v Číně a jeden člověk na Filipínách.

Související

KLM

Piloti aerolinek KLM odmítli zmrazení platů

Odborová organizace pilotů společnosti KLM, která je součástí francouzsko-nizozemské skupiny Air France-KLM, odmítla dát souhlas se zmrazením mezd do roku 2025. Podle agentury Reuters by odmítnutí mohlo ohrozit snahy o zajištění budoucnosti firmy v době koronavirové krize.

Více souvisejících

Air France-KLM Air France Čína letadla, letectví Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

Slovák, který donášel Rusům, míří za mříže. Neplatil udělenou pokutu

Specializovaný trestní soud na Slovensku poslal Bohuše Garbára do vězení za vyzvědačství pro Rusko a braní úplatků. Soud nevyhověl žádosti odsouzeného o odpuštění zbytku dříve uloženého finančního trestu. Garbár si má nově odsedět přes rok a půl, proti rozsudku podal stížnost.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy