Chinaski na festivalu Votvírák zahráli hity i písně z nové desky Frihet

K vrcholům druhého dne festivalu Votvírák, který přilákal na letiště Boží dar v Milovicích na Nymbursku přes 20.000 lidí, patřil koncert kapely Chinaski. Skupina na úvod nabídla své starší hity jako Potkal jsem tě po letech nebo Každý ráno. Uvedla i skladby Mám chuť zlobit, Měl bych si boty zout a Panáček s panenkou ze svého aktuálního alba Frihet. Vystoupení pak zakončila písní Punčocháče z roku 1995, kdy velká část jejích nadšených příznivců tančících a zpívajících pod pódiem ještě nebyla na světě.

Chinaski na Votvíráku vystoupili po pěti letech. Tehdy se představili v nové sestavě, kterou od roku 2018 vedle základní skladatelské dvojice, zpěváka Michala Malátného a kytaristy Františka Táborského, tvoří bubeník Lukáš Pavlík, slovenský baskytarista Tomi Okres a klávesista Jan Steinsdörfer.

Populární kapela dnes zahrála na Gambrinus Central Stage, která je určena největším hvězdám letošního festivalu. Ten nabízí ještě dalších pět scén - pro legendy české a slovenské rockové scény, pro příznivce rapu, pro představitele elektronické hudby, pro začínající kapely a pro skupiny usilující o profesionální kontrakt.

Dnešní program festivalu zaměřeného výhradně na českou a slovenskou hudební scénu zahájila v 10:00 místní pop-rocková kapela Crossband. Dramaturgicky je koncepce festivalu postavena na žánrech rock/hard&heavy, pop, hip hop a taneční scéně. Na šesti pódiích mimo jiné v pátek vystoupili Děda Mládek Illegal Band, populární skupina Lucie nebo punkrockové Iné Kafe. Do nedělních ranních hodin ještě přivítá rockové skupiny Dymytry, Krucipüsk a Gaia Mesiah, písničkáře Pokáče, Gaia Mesiah, rappera Jakuba Vlčka vystupujícího pod jménem Yzomandias nebo zástupce elektronické scény dýdžeje Holly the Big a mladoboleslavské duo Bába b2b Joe Joy.

Votvírák nabízí kromě hudby také odpočinkové zóny, množství občerstvení i možnost využít stanové městečko. Od podobných akcí milovický festival odlišují pouťové atrakce, které se staly součástí hlavního areálu. Akci provázejí rozsáhlá bezpečnostní opatření, zejména v dopravě. Na festival dohlížejí více než dvě stovky policistů.

Související

Supercela u Nepomuku

Kvůli bouřce se na Slapech převrátila loď, přerušen festival Votvírák

Na Slapech se dnes odpoledne při silné bouřce převrátila plachetnice. Cestovali na ní tři lidé, dva dospělí a dítě. Všichni se z lodi zachránili sami, před příjezdem záchranářů doplavali na břeh, řekla ČTK policejní mluvčí Michaela Nováková. Bouřky působí problémy i na dalších místech v kraji, hasiči evidují desítky výjezdů, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Gabriel.
Kapela Sto zvířat

Festival Votvírák sužovalo vedro, pak ho na tři hodiny přerušil déšť

Nepřízeň počasí provázela odpolední program druhého dne festivalu Votvírák, který na letišti Boží Dar v Milovicích na Nymbursku skončí v neděli ráno. V první polovině dne návštěvníky akce zaměřené převážně na rock, pop a hip hop v provedení českých a slovenských interpretů sužovalo velké teplo, od kterého davům ulevili hasiči s kropicím vozem. Kolem 17:00 však silný vítr a déšť na tři hodiny festival přerušily. Část ze 30.000 přítomných odjela a a pořadatelé museli udělat změny v programu.

Více souvisejících

festival Votvírák Skupina Chinaski

Aktuálně se děje

před 43 minutami

před 3 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy