Řadu tajemství vám prozradí v Divadle Palace. Třeba i to, jak Vetchý k hromadě prachů přišel

Praha – Divadlo Palace ve středu večer zahájí svojí devátou sezonu komedií Prachy!!!, ve které exceluje oblíbený Ondřej Vetchý. Řadu populárních hereckých osobností uvidíte na prknech tohoto pražského divadla v průběhu celé sezony.

V nové sezoně se v Divadlo Palace odehraje několik premiér, řada představení, která se již notně zabydlela na repertoáru, ale s jednou hrou se zde také rozloučí.

Ve středu 10. září zahájí sezonu 2014/2015 komedie Prachy!!!, ve které přijde Ondřej Vetchý k balíku peněz jako slepý k houslím. Stačilo si jen v hromadné dopravě prohodit kufřík. Tato nešťastná (nebo snad nikoli?) náhoda rozehraje kolotoč plný nečekaných okamžiků.

Repertoár divadla

Divadlo nacházející se na Václavském náměstí v pasáži Jalta se ve svém repertoáru zaměřuje na komedie, které vycházejí z klasických životních situací. Nejeden divák se tak v nějaké z postav najde.

Stejně jako v minulých sezonách se můžete těšit na komedii Líbánky s podtitulem Láska ať jde k čertu, ve které uvidíte skvělého Jiřího Langmajera, Jitku Čvančarovou, Ivanu Jirešovou a Kláru Issovou.

Manželský poker uvedli v Divadle Palace prvně na jaře letošního roku. Poker se životem v komedii rozehraje Daniela Šinkorová, Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, a slovenská herečka Andrea Kerestéšová, pro kterou je to debut na prknech, co znamenají svět.

Psali jsme:
Langmajer: Hrajeme poker, ale bez karet
 

Tři varianty jednoho večírku prožijí dva manželské páry ve hře 3 verze života od Yasminy Rezy. Pikantní je, že obsazení komedie tvoří dva partnerské páry David Prachař a Linda Rybová, Jana Janěková ml. a Igor Chmela.

Klasického téma vztahu muže a ženy se velmi rozsáhle chopí hudební komedie Miluju Tě, ale ... , ve které září Tereza Kostková nebo Daniela Šinkorová, Roman Vojtek, Lumír Olšovský a Kateřina Šildová. Dohromady vystřídají na 61 kostýmů, neboť v komedii prožijí od puberty až po zralý věk za klavírního doprovodu Petra Vondráčka.

A do pyžam! Již po čtyřsté se do nočních košil a pruhovaných pyžam převléknou Jiří Langmajer, Kateřina Brožová, Kateřina Hrachovcová a další. Tato komedie se na prknech Divadla Palace odehrála poprvé v roce 2003 a letos ji čeká výjimečná repríza.

Konec minulé sezony patřil komedii o zákulisí divadelního souboru S nebo bez?. Režisérkou a protagonistkou hlavní role je Vanda Hybnerová, která si k sobě přizvala vynikající herce s vybroušeným smyslem pro humor - Jakuba Žáčka, Vojtu Záveského, Lucii Kašiarovou a Richarda Trsťana.

Psali jsme: Vanda Hybnerová: Jsme náročnější než Francouzi
V divadle doplatili na herce amatéra
 

Inscenaci Heslo Morálka by neměli vynechat obdivovatelé Nely Boudové a Miroslava Etzlera. Zapomenout bychom neměli ani na příběh o lásce a válce, Africká královna s Lindou Rybovou a Hynkem Čermákem nebo evergreen v repertoáru Divadla Palace komedii Miláček Anna, ve které září Martina Hudečková v titulní roli.

Derniéra

V listopadu čeká jednu z her poslední představení. V pondělí 3. listopadu bude mít derniéru komedie Opona nahoru, kterou režíroval David Prachař. Osudovými ženami, z nichž všechny touží dědit po nebožtíkovi, se na prknech Divadla Palace staly Kateřina Winterová, Jana Krausová, Jaroslava Obermaierová, Lucie Polišenská a Linda Rybová.

Premiéra

Pondělí 1. září nebyl jen první školní den, ale i den první čtené zkoušky hry V sobotu nekradu, která bude mít premiéru v prosinci. Pod režijním vedením Romana Štolpy se představí Hynek Čermák, Otakar Brousek ml., Valerie Zawadská, Daniela Choděrová, Anna Kulovaná, Ivana Stejskalová a Miloslav Mejzlík.

Další premiéry jsou v Divadle Palace naplánované na druhou polovinu sezony 2014/2015.

Další divadelní soubory v Palace

Stálé pražské působiště mají v Divadle Palace, které má motto divadlo na dosah, také hry spřátelených hostujících souborů.

Hned na konci září zde bude mít premiéru inscenace Úča musí pryč s Davidem Prachařem, Janou Janěkovou ml., Petrou Špalkovou, Kateřinou Winterovou, Lindou Rybovou, Igorem Chmelou a dalšími.

Premiéru zde budou mít také inscenace Klíče na neděli a Do ložnice vstupujte jednotlivě divadelní společnosti Háta. V komedii Agentury Harlekýn V Paříži bych tě nečekala, tatínku uvidíte Petra Nárožného.

Inscenaci slavné francouzské komedie Chlap na zabití, která bude uvedena pod hlavičkou Pantheon Production a které se režijně ujme Jakub Nvota, si možná vybaví pamětníci stejnojmenného filmu z roku 1973, s Lino Venturou a Jacquesem Brelem. Naši diváci se budou moci těšit na Filipa Blažka s Miroslavem Vladykou, kterým budou sekundovat Jaroslav Šmíd a Betka Stanková.

Související

Více souvisejících

Divadlo Palace

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy