Divadlo loutek Ostrava opět ruší prázdniny

Ostrava – Ve dnech 12. července až 16. srpna se mohou dětští i dospělí návštěvníci Divadla loutek Ostrava těšit na zábavný program v rámci akce s názvem Léto s pimprlaty. Ani letos totiž nemá divadlo v duchu svého sloganu „Prázdniny zrušeny“ zavřeno.

Každou neděli, pondělí, úterý, středu a čtvrtek bude pro malé i velké připravena interaktivní prohlídka výstavy Pimprlárium. Návštěvníci se mohou seznámit s bohatou historií divadla a prohlédnout si jednotlivé typy loutek, s nimiž se v divadelních představeních setkávají, osahat si je a případně si s nimi zahrát v marionetovém divadélku. V jednotlivých blocích výstavy se děti mohou zapojit přímo do divadelního konání, v tvůrčích dílnách si pro změnu mohou vyrobit svoji vlastní loutku. Ve všední dny se prohlídky otevřou v 15 a v 17 hodin, každou neděli pak ve 14 hodin. Speciální dopolední prohlídky připravilo divadlo i pro letní příměstské tábory, střediska volného času a pro jiné skupinové návštěvy.Nebudou chybět ani oblíbené nedělní pohádky, které se budou konat vždy v 17 hodin v amfiteátru divadla. Divadlo loutek stejně jako v minulých ročnících pozvalo poloprofesionální a profesionální divadelní soubory a spolky. O nedělích se tak divákům představí olomoucké Divadlo Tramtarie, Divadlo Bořivoj z Prahy, Scéna Bajka z Českého Těšína, ostravské Divadlo Ententýky, Divadlo To jsem já z Hluboké nad Vltavou a jednu neděli zahraje svou pohádku herec Divadla loutek Ostrava, Ivan Feller. Vstupenky na výstavu i na nedělní pohádky lze zakoupit na www.dlo-ostrava.cz nebo v pokladně divadla.

Související

Teror v Národním divadle moravskoslezském (foto: Radovan Šťastný)

Diváci rozhodnou, jak dopadne ostravská inscenace Teror

Ostrava - Národní divadlo moravskoslezské připravilo dvouhodinové drama ze soudní síně, kde se diváci stávají porotou a na závěr hlasují, zda má být obžalovaný odsouzen či osvobozen. Je přípustné obětovat plné letadlo lidí, když víte, že tím zachráníte 70 000 životů? Výsledky hlasování se po každé repríze inscenace Teror objeví na mezinárodním webu, který sleduje teritoriální výsledky hlasování http://terror.theater/.

Více souvisejících

Divadlo loutek Ostrava

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Jak je princezně Kate? Princ William odpovídal na všetečné otázky lidí v ulicích

Princ William v úterý překvapil lidi v ulicích jednoho z velkých britských měst. Kolemjdoucí zajímala především jedna věc. Pochopitelně to byl zdravotní stav jeho manželky Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy