Co nabídne Švandovo divadlo v listopadu?

Praha - Novinkou v repertoáru je gangsterka Zabít Johnnyho G. a příští měsíc se u Švandů také odehraje již 100. repríza komedie Cry Baby Cry. Do talk show Scénické rozhovory je tentokrát pozvána Daniela Drtinová.

Jak žít a jak být šťastný, to se pětici žen pokusí naučit kouč zrychleného kurzu life coachingu v podání Jaroslava Šmída či Michala Dlouhého. Skupinu žen řešících své každodenní problémy již posté představí v inscenaci Cry Baby Cry Klára Cibulková, Blanka Popková, Bohdana Pavlíková, Kristýna Frejová a Réka Derzsi/Eva Vrbková.

Novinka s názvem Zabít Johnnyho Glendenninga od skotského dramatika D. C. Jacksona bude v listopadu uvedena hned třikrát, a to v pátek 6., ve středu 11. a v pátek 20. 11. Můžete se těšit na skvělou černou komedii ve stylu starých gangsterek s Davidem Punčochářem v hlavní roli.

Listopadovým hostem pravidelného Scénického rozhovoru bude v pondělí 9. 11. moderátorka internetové televize DVTV Daniela Drtinová, která dříve dlouhodobě pracovala pro Českou televizi. Moderátor David Hrbek se bude Daniely Drtinové vyptávat na zákulisí jejího vlastního projektu DVTV a také na její umění vést rozhovor.

25. listopadu bude na Smíchově hostovat bratislavské divadlo Astorka Korzo ´90 se svou autorskou inscenací Jama Derava, která podává sarkastický obraz o našich východních sousedech. Účinkují Marián Labuda ml., Zuzana Kronerová, Anna Šišková a další.

Související

Švandovo divadlo na Smíchově a divadelní kavárna

Lupiči ze Švandova divadla dopadeni. Původně to vypadalo na dokonalý zločin, přiznala policie

Policisté zadrželi dva muže, které podezírají z toho, že koncem loňského roku přepadli ve Švandově divadle v Praze vrátného a odnesli si z budovy trezory s penězi a spotřební elektroniku za více než 100.000 korun. Dvojice ve věku 46 a 48 let podle zjištění kriminalistů dříve pracovala ve firmě, která v divadle zajišťovala servisní práce. Za loupež, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mužům hrozí v případě uznání viny až deset let vězení. ČTK to dnes sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Více souvisejících

Švandovo divadlo na Smíchově Zabít Johnnyho G. Michal Dlouhý (herec)

Aktuálně se děje

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

včera

včera

Jednání o míru na Ukrajině bez Ruska? Zbytečnost, žádný výsledek nebude, tvrdí Kreml

Plánovaný červnový summit, při kterém Švýcarsko doufá, že vydláždí cestu pro mírový proces, je podle Kremlu bez ruské účasti zbytečný. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy