Anna Polívková poprvé v Divadle Na Jezerce: Chystá se premiéra Poslední aristokratky

Praha - 7. prosince se bude v pražském Divadle Na Jezerce konat premiéra adaptace knihy Evžena Bočka Poslední aristokratka. Můžete se těšit na celou řadu známých herců.

Hlavní roli v příběhu líčícím s humornou nadsázkou návrat šlechtické rodiny z emigrace na zanedbaný zámek v Čechách ztvární Anna Polívková, která na této scéně vystoupí poprvé.

"Tato hra je stejně jako kniha velmi vtipná. Je o tom, co všechno je člověk schopen udělat, aby zachránil svůj hrad, tedy i svoji historii," komentovala to na dnešní zkoušce Polívková. Na jevišti se objeví jako Marie Kostková z Kostky která se vrátila z Ameriky na zámek.

"Pozoruje dění kolem sebe a popisuje je s vtipem nadhledem, možná i s jistým odstupem. Zdá se mi až jako oběť všech těch událostí, které se snaží zvládat," řekla ČTK. Po pádu komunistického režimu se hraběcí rodina vrací do Čech, kde na svém sídle zdědí zpátečnického kastelána, hypochondrického zahradníka nebo také kuchařku, která je alkoholička.

V dalších rolích Poslední aristokratky se objeví Jan Hrušínský, Miluše Šplechtová, Petr Pelzer, Martin Sitta, Denisa Pfauserová, Jitka Sedláčková, Kristýna Hrušínská, Libor Hruška a Michal Kern.

"Ta dramatizace byla těžká, pracoval jsem na ní poměrně dlouho. Nejde tam totiž o to, že by předloha nebyla vtipná. Navíc prozrazuje mimořádnou znalost toho prostředí protože autor Evžen Boček je skutečným kastelánem," řekl režisér Arnošt Goldflam.

"Několikrát jsem viděl Aničku Polívkovou hrát a líbila se mi, protože po tatínkovi Bolkovi má určitou bezprostřednost, schopnost svižné reakce, autenticitu, umí pointovat a improvizovat," vysvětlil Goldflam.

Související

Hrušínský, Jan

Koronavirus: Ruší se premiéry filmů a zavírají divadla. Hrušínský zkritizoval Babiše

Představení okamžitě až do odvolání zrušila některá pražské divadla s kapacitou sálu přes 100 diváků. Reagují na dnešní rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, která zakázala pořádaní akcí, jichž by se mohlo zúčastnit právě více než 100 lidí. Ruší se některé premiéry filmů a na ně navazující distribuce. Do kin tak třeba zatím nepřijde film 3Bobule, který měl mít premiéru ve středu.

Více souvisejících

Divadlo Na Jezerce Anna Polívková

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy