Známé hity z pohádky Ať žijí duchové se již brzy rozezní v muzikálovém podání

Praha - Legendární filmová pohádka ožije na jevišti Kongresového centra Praha a představí spoustu kouzel, magických triků a hlavně všechny hity ze slavné předlohy Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře jako jsou Hajný je lesa pán, Dumky, žalky, Šupy dupy dup anebo Pramen zdraví z Posázaví.

Před čtyřiceti lety se na hradě v zapadlé vesnici Brtnici natáčel slavný film Ať žijí duchové, a tak místní ochotníci přišli s nápadem, proč toho nevyužít a nesehrát hudební komedii v létě pod širým nebem? Ředitel tamější školy požádá o pomoc také studenty pražské DAMU a přes počáteční nedůvěru mezi ochotníky a studenty se nakonec úspěšně  pořádá premiéra.

V muzikálu se prolíná romantický příběh skutečným životem. Představitelka Leontýnky se nakonec doopravdy zamiluje do kluka, který hraje Dlouhého Jendu, a zříceninu hradu Brtník namísto skřítků tesařů zachraňuje tajemná šlechtična o které se neví zda je živá či duch. Tohle a spoustu dalších tajemství se bude odhalovat v dlouho očekávaném muzikálu.

"Ve filmové verzi je několik hitů, jako třeba Hajný je lesa pán nebo Žampiony nadívané, ale pro celovečerní představení je potřeba více písní. Proto divákům nabídneme i další slavné písničky tandemu Svěrák a Uhlíř," dodává mluvčí muzikálu Janis Sidovský. V muzikálu proto uslyšíme písně jako Není nutno, Dělání, Elektrický valčík nebo Když se zamiluje kůň.

Zdroj: YouTube

Premiéra muzikálu se uskuteční 23. dubna v pražském Kongresovém centru.

Obsazení:

Leona (Leontýnka z Brtníku) - Hana Holišová, Ivana Korolová, Petra VraspírováKastelán (rytíř Brtník z Brtníku) - Jaromír Dulava, Vladimír KratinaVedoucí samoobsluhy -Václav Kopta, Jiří KornŘeditel školy - Zbyšek Pantůček, Michal SuchánekFrantišek (hajný Kochánek) - Bronislav Kotiš, Oldřich KřížStarosta (předseda DrPrHrBr) - Richard Genzer, Viktor LimrUčitelka (Černá kronika) - Dana Batulková, Miluše Bittnerová, Adéla GondíkováPavel (Jenda Dlouhý) - David Gránský, Pavel RežnýMistr - Jiří Langmajer, Roman VojtekLeontýna von Brtnik - Chantal Poullain, Štěpánka Křesťanová, Miroslava PleštilováLibuška (hajná Kochánková) - Štěpánka Křesťanová, Miroslava Pleštilová

Související

Více souvisejících

muzikál Ať žijí duchové! muzikál kongresové centrum praha

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 58 minutami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy