Zemřel herec a mim Boris Hybner (†74). Mistr v oboru, vzpomínají kolegové

Praha - V sobotu odpoledne zasáhla Česko tragická zpráva. Zemřel známý mim a herec Boris Hybner (†74), když prodělal dvojnásobný infarkt, po kterém musel být uveden do umělého spánku. Svůj boj o život vyhrál před deseti lety, když úspěšně zdolal rakovinu, tentokrát se už bohužel z umělého spánku neprobudil.

„Dne 2. dubna 2016 odešel po krátké náhlé nemoci skvělý člověk, clown, herec, dramaturg, režisér, scénárista, vysokoškolský pedagog a představitel české pantomimické školy Boris Hybner," uvádí se v oficiálním oznámení.

Boris Hybner nebyl jen úžasný herec a mim, ale také úspešný režisér, scénárista a vysokoškolský pedagog a představitel české pantomimické školy.

Pedagogicky působil na pražské HAMU, od května 2008 působil jako profesor pro obor taneční umění - nonverbální a komediální divadlo.

"Manžel, táta nás opustil náhle a moc to bolí! Prosíme o klid, který k takové situaci patří, a děkujeme za projevy soustrasti od všech, kteří Borise Hybnera znali a měli rádi," sdělila rodina po bolestné zprávě.

"Bože bože, to je ale hrozně náhlý. Pro mě byl v podstatě dokonalým mimem. Je to velká ztráta pro tuto zem, když zemře takovýto člověk," popsal své pocity Václav Postránecký.

Otec známé divadelní herečky Vandy Hybnerové v roce 1964 začal působit v souboru Ladislava Fialky, během jeho života založil několik pantomimických souborů, jako byly Gag nebo nebo Pantomima Alfréda Jarryho.

I ve filmové kariéře slavil úspěchy, i když většinou v menších rolích Jmenujme například snímky Panelstory aneb jak se rodí sídliště Věry Chytilové, Jára Cimrman ležící, spící či Rozpuštěný a vypuštěný Ladislava Smoljaka, komedii Rafťáci Karla Janáka a v neposlední řadě Hřebejkovy filmy Pelíšky, Pupendo a U mě dobrý.

Boris Hybner úmrtí

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Ústředí FSB

FSB nezvládla ukrajinský vpád do Kurské oblasti. Místo nápravy ukazuje prstem

FSB selhala při hodnocení hrozby ukrajinského vpádu do Kurské oblasti. Místo úspěšné obrany země její ředitel svalil vinu na obce v pohraničí a sdělil, že situace je pod kontrolou. Toto chování ale poukazuje spíše na bezmeznou oddanost Vladimiru Putinovi, který z různých selhání vlastních bezpečnostních složek viní kohokoli, jen ne tyto složky.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Konvoj OSN

Izraelská armáda zastavila konvoj OSN v severní části Pásma Gazy

Izraelská armáda oznámila, že v pondělí zastavila konvoj vozidel OSN v severní části Pásma Gazy. Podle izraelských zpravodajských služeb se v konvoji údajně nacházelo několik "podezřelých" Palestinců, které chtěly izraelské jednotky vyslechnout. Uvedl to server CNN.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Martin Hofmann ve filmu Vlny.

Česko zvolilo film nominovaný na Oscara. O cenu budou bojovat Mádlovy Vlny

O výběru kandidáta na Oscara za Českou republiku v kategorii Nejlepší zahraniční film každoročně hlasují členové České filmové a televizní akademie (ČFTA), která stojí i za udílením cen Český lev. Do boje o prestižní cenu 97. ročníku americké Akademie filmového umění a věd akademici vybrali film Vlny scenáristy a režiséra Jiřího Mádla. 

před 4 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

James Earl Jones (autor: Stuart Crawford)

Zemřel James Earl Jones. Hlas propůjčil Darthu Vaderovi či CNN

Smutná zpráva přišla v pondělí z Hollywoodu. Ve věku 93 let zemřel známý americký filmový, televizní a divadelní herec James Earl Jones, jehož nejvíce proslavil jeho hlas. Namluvil jím postavu Dartha Vadera ve Star Wars. O jeho úmrtí informoval magazín Variety. 

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

OBRAZEM: Formule 1 rozburácela Automotodrom Brno: Adrenalinový víkend na Masaryk Racing Days

Masarykův okruh o víkendu ožil burácením motorů. Diváci si užili nejen vzrušující leteckou show, ale také čtrnáct napínavých závodů různých tříd. Největší pozornost si získal 16letý Max Karhan, který v sérii F4 CEZ vyhrál dva ze tří závodů a blíží se k vedoucímu Oscaru Wurzovi. Adrenalin, rychlost a emoce - to byl Masaryk Racing Days!
 
 

Zdroj: Adam Skála

Další zprávy