Zlínský revizor se rozloučí autogramiádou herců

Zlín – Již dnes po derniéře nadčasové společenské satiry Nikolaje Vasiljeviče Gogola Revizor v Městském divadle Zlín, se mohou všichni diváci těšit na autogramy celkem čtrnácti herců. Po představení se uskuteční beseda s diváky přímo ve Velkém sále a poté na jevišti autogramiáda všech účinkujících. Podepsat bude možné jak fotopohlednice herců, které budou k dispozici, tak i cokoli jiného, co si diváci přinesou s sebou.

Satirická komedie ruského prozaika a dramatika Nikolaje Vasiljeviče Gogola patří k nejslavnějším dílům světové dramatické literatury. Úplatky, pokrytectví či strach z mocných, to vše nechybělo ani ve zlínské inscenaci. „Žijeme v době konspiračních teorií, zaklínáme se transparentností, žádná z veřejně činných osob si nemůže být ráno jistá, zdali ještě večer bude na svobodě (a nemusí vědomě porušit zákon). Chtěli bychom, aby naše inscenace Revizora nebyla pohádkovým příběhem z feudalismu, aby byla zábavná a v dobrém slova smyslu herecká, když už se zde ve Zlíně sešli tak dobří herci," řekl o své inscenaci režisér Filip Nuckolls.V inscenaci Revizor se představili Pavel Vacek, Luděk Randár, Marta Bačíková, Romana Julinová, Josef Koller, Petra Králová, Zdeněk Lambor, Jan Leflík, Pavel Leicman, Rostislav Marek, Gustav Řezníček, Jan Řezníček, Jana Tomečková a Milena Marcilisová. Ti všichni potěší diváky svým autogramy. 

Kdo nestihne derinéru, může se pro změnu zúčastnit v neděli 7. května ve 13.30 hodin cyklojízdy v kostýmech. Letos v květnu uplyne totiž 150 let od premiéry Prodané nevěsty. A protože se ve zlínské Prodance jezdí po jevišti na kolech a celý příběh vychází z prostředí pivovaru, zve divadlo všechny nadšence ke stylové oslavě této národní události. „Startujeme za divadlem u kašny na nádvoří a jedeme po cyklostezce podél řeky Dřevnice až do Malenovic. Cílem je pivovar Zlínský švec, kde bude zajištěno občerstvení," láká ředitel zlínského divadla Petr Michálek. Více o programu divadla lze nalézt na www.divadlozlin.cz.

Související

Více souvisejících

Městské divadlo Zlín (MdZ)

Aktuálně se děje

před 39 minutami

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

před 56 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 6 hodinami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Jednání o příměří není ztraceno. Hamás se vrátí do Káhiry, dorazí i ředitel CIA

Delegace palestinského militantního hnutí Hamás odešla z jednání o dočasném příměří v Pásmu Gazy, která se koná v egyptském hlavním městě Káhiře, ale vrátí se na další rozhovory v úterý, uvedla agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy