Muzikál Mefisto se blíží. Herci zkouší a řádí na terase

Praha - Při zkoušení muzikálu Mefisto si umí Filip Renč sjednat pořádek. Co se ale stane, když jednou nepřijdou všichni včas a představitel Mefista Jan Kříž, za roli Markétky Karolina Gudasová a veselá hospodská Giulieta Hanka Křížková nedorazí?

Všichni herci se na zkoušku poctivě připravují. Aby ne, když je premiéra za necelé tři měsíce. Co když se ale najednou zjistí, že chybí tři z nejdůležitějších postav muzikálu? To se pak Filip Renč rozhone, že to tak nenechá. Pověřil proto výkonného producenta, aby je našel. „Někdo je před zkouškou zahlédl, takže se musí pohybovat v prostorách divadla," komentoval situaci Michal Mückstein.

Trojice herců si zatím na střešní terase divadla Hybernia vychutnávala šampaňské k oslavě narozenin Karoliny a Hanky, kam je zavedl Jan Kříž. „Jsem zvyklá slavit narozeniny komorněji, takže takhle je to pro mne ideální," uvedla Hanka Křížková. „Příští týden budu mít oslavu s nejbližšími přáteli a rodinou, a to mi bohatě stačí. Bujaré oslavy jsem už přenechala mladším," dodala.

„Já už mám snad oslaveno. O víkendu jsem byla s rodinou, přáteli a hlavně přítelem. Od toho jsem dostala krásné dárky, ale co to bylo, si s dovolením nechám pro sebe," začervenala se Karolina Gudasová a pokračuje, „dnes ještě půjdeme s některými kolegy z Mefista, a pak zase až příští rok," žertuje.

Trojice se při užívání si teplého počasí a šampaňského trochu zapomněla, když je z příjemné konverzace vyrušil Michal Mückstein. Přiběhl na terasu a upozornil je, že je Renč hledá. Ten jim ale, vzhledem k situaci, že dámy měly narozeniny, tento prohřešek odpustil.

„Předpokládám, že to neudělaly schválně, ale opravdu se zapomněly," uvedl Filip. Situace se následně uklidnila a začalo se zkoušet podle původního plánu s menším zpožděním. 

Související

Jubilejní 100. repríza úspěšného muzikálu Mefisto

Jubilejní 100. repríza úspěšného muzikálu Mefisto

Ďábelský muzikál Mefisto odehrál 100. reprízu a nejen na diváky čekalo plno překvapení. Velkolepě pojatý muzikál měl premiéru v listopadu 2016 a během té doby si u publika získal pověst jednoho z nejúspěšnějších hudebních projektů současné divadelní scény. Výkony herců ocenila i kritika a Josef Vojtek si za titulní dvojroli Mefista/Fausta odnesl prestižní divadelní Cenu Thálie. A čím bylo výročí tak výjimečné?
muzikál Mefisto

Muzikál Mefisto se ponese v duchu stých výročí. Oslaví 100. představení

Praha - Velkolepý muzikál Mefisto slaví své 100. představení spolu s republikou. Ve čtvrtek 22.11. se v Divadle Hybernia po děkovačce uskuteční velkolepá oslava za přítomnosti hrajích herců, alternujících herců a jednoho vzácného hosta. Následně jsou zváni všichni diváci do foyer na slavnostní přípitek a rozkrojení dortu s herci muzikálu Mefisto, kde proběhne autogramiáda a focení.

Více souvisejících

muzikál Mefisto Filip Renč

Aktuálně se děje

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

včera

včera

včera

Požáry, ilustrační fotografie.

Zákaz rozdělávání ohně. Střední Čechy reagují na výstrahu ČHMÚ

Návrat teplého počasí místy zkomplikuje lidem v Česku pálení čarodějnic. Například Středočeský kraj v pondělí vyhlásil na přesně stanovených místech zákaz rozdělávání ohně. Reagoval tak na dnes aktualizovanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) před nebezpečím požárů.

včera

Německá policie, ilustrační fotografie.

Rus v Německu zavraždil dva Ukrajince. Byli to vojáci, tvrdí Kyjev

Dva Ukrajinci, které měl v sobotu v německé spolkové zemi Bavorsko ubodat ruský občan, byli příslušníky ozbrojených sil. Kyjev to potvrdil podle ukrajinských médií, které cituje agentura DPA. Ukrajinští vojáci v Německu podstupovali rehabilitaci po zraněních, která utrpěli na bojišti.

včera

včera

včera

Pavel posvětil nová pravidla pro svazky lidí stejného pohlaví. Platit budou od ledna

Prezident Petr Pavel v pondělí podepsal novelu občanského zákoníku, která od ledna 2024 zavádí nová pravidla pro partnerství stejnopohlavních párů. Předpis už dříve schválila Poslanecká sněmovna, Senát se jím nakonec vůbec nezabýval. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy