Divadlo Na zábradlí se kvůli rekonstrukci přesouvá do Divadla Komedie

Praha – Divadlo Na zábradlí se po dlouhodobém hostování ve Švandově divadle přesune do Divadla Komedie. Důvodem je probíhající rekonstrukce domovské scény. Společně s Divadlem Na zábradlí najde dočasný azyl v prázdném prostoru Komedie také Divadlo Verze a soubor Masopust.

Divadlo Na zábradlí z důvodu probíhající rekonstrukce domovské scény na vltavském nábřeží dlouhodobě hostovalo ve Švandově divadle. Nyní se přesouvá do prázdného prostoru Divadla Komedie, kde se spolu s nimi usídlí také Divadlo Verze a soubor Masopust. Soubor Divadla Na zábradlí tedy po dlouhé době začne zkoušet nové inscenace. Jak se s rekonstrukcí vyrovnává herečka Jana Plodková se můžete podívat zde:

„Divadlo musí žít i jinak než jen hraním – zkoušet nové inscenace – a k tomu potřebuje zázemí. Jsme MHMP velmi vděční za možnost uvádět repertoár Divadla Na zábradlí právě v Divadle Komedie. Předcházela tomu řada jednání s radním pro kulturu Janem Wolfem a následné úpravy prostor Divadla Komedie. Je to krásné místo s bohatou divadelní historií a byla by opravdu velká škoda nechat toto divadlo s úžasnou polohou nevyužité,“ říká ředitel Divadla Na zábradlí Petr Štědroň v tiskové zprávě.

„Budeme zde pravidelně hrát, zkoušet nové inscenace, které po rekonstrukci Divadla Na zábradlí, jejíž ukončení je plánováno na září 2017, přeneseme zpět na naši domovskou scénu na Anenském náměstí. Každopádně se po čase opět těšíme na "vlastní" jeviště, a hlavně pevně věříme, že si k nám velmi rychle najdou cestu naši věrní, ale i zcela noví diváci,“ dodává Štědroň.

Jako první představení v novém „domově“ Divadlo Na zábradlí odehraje Požitkáře s Ditou Kaplanovou, Magdalénou Sidonovou, Janou Plodkovou, Anežkou Kubátovou, Leošem Nohou, Honzou Hájkem, Miloslavem Königem, Petrem Jeništou a Jakubem Žáčkem v hlavních rolích. Inscenace byla oceněna Cenou divadelní kritiky za rok 2014. Nabízí pohled na téma života a smrti, ale v groteskní nadsázce.

O pár dní později se odehraje jubilejní stá repríza oblíbené inscenace Korespondence V + W, která je na repertoáru souboru od jeho přesunu z brněnské Reduty na pražskou scénu.

Soubor také po delší pauze začne zkoušet novou inscenaci. V únoru se tedy konečně plně rozběhnou přípravy inscenace Macbeth – Too Much Blood, která bude mít premiéru začátkem dubna. Proslulá Shakespearova tragédie se dočká autorského a nejspíš překvapivého zpracování režiséra Davida Jařaba, který do hlavních rolí obsadil Miloslava Königa a Anežku Kubátovou.

Druhou novinkou bude červnová inscenace o pohádkáři H. Ch. Andersonovi v režii Jana Mikuláška. V obou premiérových inscenacích se představí také nová členka hereckého souboru Johana Matoušková, kterou mohou diváci Divadla Na zábradlí znát už z inscenací Óm jako Oblomov a Posedlost.

Přehled únorových představení Divadla Na zábradlí v Divadle Komedie:

16.2. Požitkáři17.2. Báby20.2. Hamleti22.2. Korespondence V+W25.2. Europeana27.2. Krásné psací stroje!

Související

Hrušínský, Jan

Koronavirus: Ruší se premiéry filmů a zavírají divadla. Hrušínský zkritizoval Babiše

Představení okamžitě až do odvolání zrušila některá pražské divadla s kapacitou sálu přes 100 diváků. Reagují na dnešní rozhodnutí Bezpečnostní rady státu, která zakázala pořádaní akcí, jichž by se mohlo zúčastnit právě více než 100 lidí. Ruší se některé premiéry filmů a na ně navazující distribuce. Do kin tak třeba zatím nepřijde film 3Bobule, který měl mít premiéru ve středu.

Více souvisejících

Divadlo Na zábradlí Jana Plodková Divadlo Komedie

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Čerpací stanice, ilustrační fotografie.

Pohonné hmoty mají zlevnit. Navzdory začátku motoristické sezóny

Cena benzinu překročila 40 korun za litr, nafta je o více než korunu levnější. Navzdory zahájení motoristické sezóny se čeká první letošní výraznější zlevňování pohonných hmot. Důvodem je znatelný pokles cen ropy, která se minulý týden prodávala za cenu kolem 90 dolarů za barel. Nyní stojí méně než 84 dolarů. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 9 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

Blinken: Odmítnutím dohody Hamás ukáže, že se o Palestince „nestará“

Americký ministr zahraničí Antony Blinken se v Jeruzalémě setkal s izraelským premiérem Benjaminem Netanjahuem. Po schůzce vyzval palestinské hnutí Hamás, aby přijalo nabízenou dohodu o propuštění rukojmích a příměří.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy