Koktejly Louskáček, Carmen či Limonádový Joe. Brněnská divadla spolupracují s Barem, který neexistuje

Brno – K příležitosti blížícího se festivalu Divadelní svět Brno zahájila brněnská divadla originální spolupráci s Barem, který neexistuje. Vzniklo zde koktejlové menu inspirované divadelními tituly. Návštěvníci si tak mohou dát drink s názvem Limonádový Joe, Louskáček nebo Carmen.

V oblíbeném brněnském Baru, který neexistuje se od minulého týdne odehrává originální spolupráce s brněnskými divadly. Vznikla zde totiž nová koktejlová nabídka inspirovaná divadelními tituly. Koktejlový lístek nabízí přes dvacet autorských drinků, které nesou názvy po divadelních inscenacích nebo postavách. Hosté si tak mohou nabídnout z drinků Limonádový Joe, Louskášek, Milouš ze Saturnina, Carmen nebo Figaro.

S nápadem divadelního menu přišli v loňském létě organizátoři festivalu Divadelní svět Brno. „Už dříve se mi líbila myšlenka Baru, který vytvořil své menu dle charakteristiky ostatních podniků v Brně. V čase festivalu se všechna velká brněnská divadla spojí do jedné fungující organizace, nesoupeří mezi sebou a přináší maximální kvalitu všem návštěvníkům. Nejen to máme s Barem společné. Když jsem přemýšlel nad divadlem obecně, našel jsem více propojení mezi divadlem a Barem. Divadlo je součástí určitého životního stylu, tak jako vztah ke kvalitnímu jídlu či pití,“ uvádí Ivan Kubál za marketing festivalu v tiskové zprávě.

Barový tým spolupracoval s vedením festivalu a zástupci divadel a půl roku tvořili menu. Z nabídkového magazínu se na návštěvníky usmívají barmani a divadelní umělci – například herec Dušan Vitázek z Městského divadla Brno jako William Shakespeare nebo tanečník Arthur Abram jako Louskáček z Národního divadla Brno. Magazíny jsou volně k rozebrání.

„Do tvorby drinků se zapojilo dvanáct lidí z baru. Další kolegové, kteří se vyznají v umění, pomáhali s propojením barové a divadelní stránky věci a konzultovali obsah s dramaturgy festivalu,“ popsal pracovní zákulisí koktejlového menu barman Vojtěch Sláma.

Drinky obsahují domácí ingredience, například sirup z uzené papriky, medovou vodu infuzovanou jasmínovým čajem, vinnou redukci s fíky nebo pistáciovou šlehačku. Koktejly také odkazují na příběh své divadelní postavy. Benátský mouřenín Othello čelí střetu kultur prostřednictvím moravské meruňkovice a exotického koření (liči, kakao, bergamot), Limonádový Joe vybízí k abstinenci lihuprostým smícháním výluhu hořce s vanilkovým sirupem, vejrusem a tonikem.

„Festival Divadelní svět Brno je přehlídkou toho nejlepšího, co se na domácích i zahraničních scénách urodí. Letos festival proběhne v termínu 12. – 17. května. Jak lépe strávit večer než v divadle na skvělém představení a následně v Baru, který neexistuje s originálním drinkem?“ těší se produkční festivalu Martina Procházková.

Související

Zuzana Čaputová na návštěvě České republiky

Festival Divadelní svět Brno zahájí debatou se slovenskou prezidentkou Zuzanou Čaputovou

Za týden začíná prolog mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno, který nabídne brněnskému publiku více než 50 tuzemských i zahraničních inscenací. Diváci se mohou těšit na špičkové produkce z Izraele, Polska, Maďarska, Francie či Běloruska a na již tradiční výběr toho nejlepšího z českého divadla, včetně bohatého doprovodného programu.
Divadelní svět

Brno vítalo divadelníky i diváky z celého světa! Skončil festival Divadelní svět Brno 2019

7 dní, 13 zemí, 56 představení. Z toho 35 zcela vyprodaných. Organizátoři mezinárodního festivalu Divadelní svět Brno, který letos proběhl 23.‒28. května, hlásí úspěch. Jeho jubilejní 10. ročník nejenže představil řadu špičkových divadelních produkcí, ale setkal se také s mimořádným zájmem diváků, kteří přišli snít „Evropský sen“. Právě tak znělo téma Divadelního světa Brno 2019. V nejbližších dnech se můžete těšit na recenze představení, jež redakce EZ navštivila.

Více souvisejících

Festival Divadelní svět Brno Národní divadlo Brno Městské divadlo Brno (MdB) Divadla Brno

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

včera

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

včera

včera

včera

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno včera

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

včera

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy