Brněnské divadlo Buranteatr po rekonstrukci zahajuje novou sezónu

Brno – Nezávislé divadlo Buranteatr po úspěšné hithitové kampani přes léto rekonstruovalo své prostory a nyní se chystá na zahájení sezóny 2017/2018. Čtyři premiéry, workshopy, rezidence a párty; to vše Buranteatr chystá do své již třinácté sezóny.

Brněnské nezávislé divadlo Buranteatr přes léto rekonstruovalo foyer, bar, workshopový sál a nyní se chystá na zahájení své již třinácté sezóny. Tu otevře zahajovací akce s názvem Párty všech hrdinů aneb Otvíráme krabici, na níž s návštěvníky oslaví dokončení rekonstrukce a slavnostně zahájí provoz nové pracovně-odpočinkové kavárny Black Box Cafe, které se po večerech má měnit v bar.

Vedoucí kavárny se stala Kateřina Eichlerová, majitelka společnosti KAVA TEAM, provozující také Kulturárium Café, koordinátorka festivalu Týden kávy a jedna z iniciátorů festivalu Brněnský lunapark aneb Divadlo ke kávě.

„S Black Box Cafe přineseme do Brna kávy od jedinečné pražírny Double B, na čepu se můžete těšit na brněnský létající minipivovar Albert, záležet si dáme i na výběru vína, domácích limonád, kvalitních čajů a samozřejmě i pochutin, které budou mít i obědovou variantu. Otevřeno bude od 12 hod. do půlnoci, v případě kulturních akcí se bude zavírat jen a jen podle přání a konzumace našich hostů. V nabídce se objeví i tajemné black boxy, při kterých barista vybere zákazníkovi dle základních indicií menu na míru, “ říká Eichlerová v tiskové zprávě.

V rámci zahájení sezóny bude také v premiéře uveden autorský projekt Zdeňka Kociána o Brně a Brňácích, který propojuje divadlo a komix. Inscenace s názvem Železný major, část II. – Vykoupení (Divadelní komix) uvidíme v režii Pavla Baďury.

„Není to New York, Atlanta, Paříž ani Gotham, je to… Brno. Město, které se jen s velkým vypětím otřepalo z nedávných katastrofických událostí… Koordinovaný útok entit z třetí dimenze byl zkouškou charakterů všech Brňanů. Ale zvítězili jsme. Sotva se však Brno zachumlalo do poklidného podvečera, nad Vilou Tugendhat se znovu začaly stahovat temné mraky. Další pohroma přichází! Kdo pomůže, kdo nás zachrání?“

Druhou premiérou sezóny bude na konci roku 2017 pohybová inscenace Juraje Augustína a Sabiny Machačové na motivy básně The World Is a Beautiful Place amerického básníka Lawrence Ferlinghettiho. Autorem hudby bude Ondřej Kalužák a v inscenaci uvidíme mimo jiné herečku Alžbetu Vaculčiakovou.

Další inscenací bude variace na hru Kdo se bojí Virginie Woolfové? v režii Romana Groszmanna a dramaturgii Jana Šotkovského. V hlavních rolích se představí Michal Isteník, Pavel Novák, Lukáš Rieger, Petr Tlustý nebo Kateřina Veselá. Čeká nás také další autorský projekt Gabriely Ženaté a Sabiny Machačové, který naváže na jejich úspěšný komediální kabaret. Tentokrát je tématem sex.

Zahajovací party a premiéra inscenace Železný major, část II. – Vykoupení (Divadelní komix) se koná v sobotu 23. září 2017 v 19:30 v prostoru Sokolského Stadionu, Kounicova 22, Brno.

Související

V Brně vzniká koprodukce Motion Hub a BuranTeatr

V Brně vzniká koprodukce Motion Hub a BuranTeatr

V oblasti živého umění v Brně se chystá zcela nová meziinstitucionální spolupráce. V umělecké koprodukci se spojí již zavedené brněnské divadlo BuranTeatr a nová brněnská producentská skupina pro tanec a pohyb - Motion Hub.

Více souvisejících

BuranTeatr Michal Isteník (herec) - kultura Divadla premiéry

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 24 minutami

před 26 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

Střelec, který loni zabíjel u FF UK v Praze, nebyl duševně nemocný

Podle státní zástupkyně Jany Murínové, která vystoupila na dnešním jednání sněmovního bezpečnostního výboru, není motiv pachatele loňské tragické střelby na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy způsoben duševní poruchou. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy