Poprvé "Jen tak… s Alešem Hámou"

Praha - Divadlo v Rytířské uvede 16. října premiérově herce, moderátora a muzikanta Aleše Hámu v „roli“ průvodce autorským večerem se zajímavými hosty s názvem Jen tak… s Alešem Hámou.

Aleš Háma jeviště Divadla V Rytířské důvěrně zná z úspěšného představení Frankie a Johnny. Tentokrát se ale rozhodl pro večer, který bude výhradně jeho a samozřejmě zajímavých hostů... Poprvé to bude oštěpařka, dvojnásobná olympijská vítězka a od léta šťastná maminka Barbora Špotáková a Ondřej Hejma, frontman kapely Žlutý pes, skladatel, novinář, občasný moderátor a překladatel.

„Vždycky jsem měl takové přání, mít možnost pozvat si zajímavé lidi a společně s nimi vytvořit večer, kde se „jen tak" setkáme a budeme trochu improvizovat na téma našich profesí v příjemném prostoru," říká Aleš Háma o svém novém pořadu.

Společně se zajímavými hosty pobaví diváky originálními okamžiky, o které není v jeho hereckém a muzikantském světě nouze, stejně jako v každém, který sebou na jeviště přinesou právě jeho hosté. Příjemně strávený večer, prostě „jen tak", bude mít navíc vždy originální hudební perličku.

Poprvé už 16. října začne Jen tak... s Alešem Hámou od 19.00 hod.

Nechte se překvapit!

Rozhovor s Alešem Hámou

Co si může divák představit pod pořadem Jen tak...s Alešem Hámou?

Vždycky jsem měl takové přání, mít možnost pozvat si zajímavé lidi a společně s nimi vytvořit večer, kde se „jen tak" setkáme a trochu budeme improvizovat na téma našich profesí v příjemném prostoru. No, a protože jsem díky producentovi Michalu Mazačovi objevil úžasný prostor Divadla v Rytířské - přímo v centru Prahy, kousek od Stavovského divadla - uvědomil jsem si, že to by mohlo být to správné místo.

Jak vzniknul název Jen tak...s Alešem Hámou?

Na začátku jsme uvažovali o řadě různých názvů i třeba v kombinaci s mým jménem, které se docela dobře rýmuje – kdysi jsem měl v rozhlasu pořad Aleš Háma - Vaše noční máma, existovalo Hámování nebo před několika lety existovaly Fámy Aleše Hámy. Ale pro Divadlo v Rytířské, kam bych si rád zval přátele, kamarády z hudební, herecké, ale i úplně nehudební oblasti mi přišlo, že setkání „jen tak" pro chvíle, kdy by nám  společně na jevišti, ale i divákům, kteří se přijdou podívat, mohlo být při setkání fajn, se nakonec Jen tak... s Alešem Hámou jevilo jako ideální řešení.

Divadlo v Rytířské znáte jako herec díky představení Frankie a Johnny, nebudete mít v nové roli trochu trému?

Trému mám vždycky, ale naštěstí to není taková ta spalující, kdy ze sebe člověk nedokáže vypravit ani slovo. Tréma je pro mě inspirující a zvlášť, pokud se týká přímého přenosu nebo živého pořadu. Dobře vím, že Karel Šíp nemá příliš rád přímé přenosy a to jako zkušený moderátor opravdu už zažil snad všechny situace... Já se naopak nechávám velmi rád inspirovat okamžikem, událostí, větou, atmosférou a každý živý přímý přenos si užívám. Dokonce při moderování nemám rád přesně daný scénář, jen body a většina slov přichází v danou chvíli. Takže ano – inspirativní trému mít určitě budu před každým novým představením, ale vlastně už teď se těším.

Jaké první hosty si pozvete?

Mezi prvními bych byl velmi rád, pokud by přišla třeba oštěpařka Bára Špotáková, kolegové z hudebního světa jako třeba Ondřej Brzobohatý, Vojta Dyk, určitě i moje divadelní a „taxíková" kolegyně Monika Absolonová, rád bych třeba pozval profesora Pirka nebo pana doktora Bočka nebo české a moravské vinaře. Vím, jak je jejich čas vzácný, ale doufám, že si chvilku najdou.

I vy budete mít v Jen tak...s Alešem Hámou pro diváky hudební překvapení!?

Myslíte písničku, kterou napíšu vždy aktuální... To bych moc rád, ale nechci v ní glosovat politiku nebo aktuální dění, spíš bych v ní rád sdělil nějaký můj pocit nebo to, co se mě osobně dotýká. V daný čas. Myslím, že každý měsíc je témat dost.

Související

Více souvisejících

Divadlo v Rytířské Aleš Háma

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 33 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 5 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci. Region postihlo rekordní sucho

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy