Luc Besson nabízí talentům spolupráci na sci-fi Valerian a město tisíce planet

Praha - Luc Besson je pro diváky z celého světa významná osobnost v oblasti filmové scénáristiky, režie i produkce. V roce 1995 natočil odvážný sci-fi snímek Pátý element, ze kterého se stal filmový trhák a jeden z nejúspěšnějších francouzských filmů uvedených v USA.

Během režijní kariéry Besson režíroval hudební videoklipy, reklamy a napsal více než 40 scénářů pro celovečerní filmy jako Leon nebo Lucy, který momentálně stojí na špici komerční úspěšnosti francouzských filmů vůbec. Celkem Luc Besson pracoval na sedmi z deseti nejúspěšnějších filmů světa.

Luc Besson vyzývá  začínající umělce,  módní a kostýmové návrháře z celého světa, aby navrhli kostým do chystaného filmu vizionářského scénáristy a režiséra Luca Bessona Valerian a město tisíce planet.

Zdroj: YouTube

Soutěžním úkolem bude vytvořit kostým pro člověka, vetřelce, humanoida, nebo jinou intergalaktickou postavu. Scéna, ve které bude kostým použit, se bude odehrávat na politickém koktejlovém večírku na vesmírné stanici Alpha v roce 2580. Doporučujeme inspirovat se níže uvedeným videoklipem a podrobnými specifikacemi.

Požadavky na kostým

Od tvůrců návrhu očekáváme:

- přední, boční a zadní návrh kostýmu- rozměry kostýmu přibližně 2-3 metry- návrh nositelného kostýmu (dostatek prostoru pro hlavu, dvě ruce a dvě nohy)- návrh, který může být vyroben z pevného materiálu (kov, plast nebo látka)

Co čeká vítěze?

Každý z až 20 návrhářů vybraných Lucem Bessonem, Joem Zeem a Olivierem Bériotem získá:

- možnost spatřit svůj návrh ve scéně filmu VALERIAN A MĚSTO TISÍCE PLANET.- zviditelnění na propagačních materiálech filmu a jeho sociálních médiích- zviditelnění na stránkách Yahoo! Style- peněžitou odměnu 1000 USD

Soutěž je otevřena soutěžícím z celého světa, kteří v čase odevzdání návrhu dosáhli věku 18 let. Soutěže se nesmí zúčastnit obyvatelé některých zemí z tohoto seznamu, jenž podporují terorismus (pod embargem USA). Aktuální seznam států, na které se embargo vztahuje najdete zde.

Soutěžící si ponechají originál návrhu a do soutěže poskytnou návrhy ve formátu JPEG nebo PNG o maximální velikosti 10 MB.

Příspěvky do soutěže musejí být původní (nesmějí kopírovat již existující materiály, na které se vztahují autorská práva).

Nedílnou součástí návrhu kostýmu jsou kresby návrhu z přední a zadní strany a z boku (maximum 10 výkresů).

Luc Besson film Valerian a město tisíce planet

Aktuálně se děje

před 37 minutami

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

před 46 minutami

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Izraelská armáda

Izraelská armáda zahájila evakuaci Rafahu

Izraelská armáda v pondělí vyzvala obyvatele ve východní části města Rafah ležícího na jihu Pásma Gazy, aby se dočasně přesunuli do "humanitární oblasti". Informuje o tom deník Times of Israel.

před 7 hodinami

Miroslav Imrich

Zemřel Miroslav Imrich, zpěvák skupin Tango a Abraxas

Českou hudební scénu zasáhla v neděli smutná zpráva. Ve věku 71 let zemřel zpěvák Miroslav Imrich, který se proslavil působením v kapelách Tango a Abraxas. Podle dostupných informací nepřežil srážku s vlakem. 

před 8 hodinami

před 9 hodinami

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu nehodlá akceptovat požadavky Hamásu, který chce konec války

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v neděli odmítl požadavek palestinského teroristického hnutí Hamás na ukončení války v Pásmu Gazy výměnou za propuštění rukojmí. Podle něj by to znamenalo, že Hamás zůstane u moci a bude nadále ohrožovat Izrael. Politický lídr Hamásu Ismáíl Haníja jej obvinil ze sabotování snah o zprostředkování dohody.

včera

Rusko, Kreml

Evropa se musí připravit na ruské sabotáže, varují tajné služby

Evropské tajné služby varují před ruskými sabotážemi napříč kontinentem, napsal prestižní deník Financial Times v neděli. Podle listu by mělo jít o žhářské útoky či akce namířené proti klíčové infrastruktuře. Moskva přitom nehodlá brát ohledy na případné oběti v řadách civilistů.

Aktualizováno včera

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy