Hořkosladkou komedii o cestě za štěstím představí film My tři, nebo nikdo

Praha - Dnešním dnem vstupuje do českých kin snímek režiséra Kheirona My tři, nebo nikdo, který vypráví příběh neobyčejné lásky, cesty za štěstím a blahobytem rodiny. Přinese ale také pohled na jedno z nejožehavějších témat současnosti a to život a cestu migrantů.

Íránský chlapec Hibat je od útlého dětství nespokojený s vládou ve své zemi, která nerespektuje přání lidu a během svého dospívání se v tom jen utvrzuje. Hibat se zamiluje do dívky jménem Fereshteh a svatba na sebe nenechá dlouho čekat. Situace v zemi se nelepší a Fereshteh přivádí na svět dítě. Hibat se rozhodne, že v této nebezpečné zemi svého potomka vychovávat nebude a jak praví sám název filmu „My tři, nebo nikdo", vypraví se se svojí rodinou na nebezpečnou cestu za leším životem.

Jejich cíl leží ve Francii, avšak cesta tam je lemována množstvím nástrah a těžkostí, které nakonec hlavní hrdinové zvládnou. Jak se ale po příchodu do Francie ukáže, ani život tam nebude procházka růžovou zahradou. Důvod je jednoduchý, soužití dvou různých kultur nikdy nebo alespoň ze začátku, nepřináší nic dobrého.

Zdroj: YouTube

Snímek představuje jedno z choulostivých témat současnosti a tím je migrační krize, tentokrát z pohledu člověka, který je díky své lásce k rodině schopen obětovat téměř cokoliv. I přes nepřízeň osudu filmem prostupuje neutuchající humor, který je jedním z aspektů, díky kterému hrdinové zvládnou svojí nejtěžší pouť v životě.

Na konci traileru je zmíněno, že film není podle skutečné události, ale že sám film je skutečným příběhem. Režisér Kheiron totiž popisuje příběh svých rodičů, kteří museli tento nelehký boj s osudem vybojovat. Za svůj výkon byl nominován na francouzskou cenu César za nejlepší debut.

My tři, nebo nikdo

Komedie / DramaFrancie, 2015, 102 min

Premiéra: 31.3.2016

Režie: KheironScénář: KheironKamera: Jean-François HensgensHrají: Leïla Bekhti, Gérard Darmon, Zabou Breitman, Alexandre Astier, Kyan Khojandi, Arsène Mosca, Jonathan Cohen, Eriq Ebouaney, Carole Franck, Michel Vuillermoz, Kheiron, David Serero, Margot Bancilhon

Zpravodajský server EuroZprávy.cz je mediálním partnerem filmu.

film My tři nebo nikdo filmy

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 35 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

Předpověď počasí na státní svátek: Středa bude nejchladnějším dnem týdne

I příští týden si lidé kromě víkendu užijí volno také ve středu, kdy je druhý z květnových státních svátků. Podle předpovědi by měl být Den vítězství nejchladnějším dnem nadcházejícího týdne. Maxima dosáhnou 17 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy