První trailer na nový díl Hvězdných válek je na světě

Praha - Fanoušci Hvězdných válek se konečně dočkali! Tvůrci filmu vypustili do světa první trailer k dalšímu pokračování tohoto celosvětového trháku, přesněji však řečeno k prvnímu dílu z plánované antologie samostatných filmů z dílny LucasFilm.

V první řadě je nutné podotknout, že se bude jednat o antologii, tedy o sérii filmů ze světa Star Wars, která však nepatří do hlavní ságy. První díl z této série nese název Rogue One: Star Wars Story, děj bude zasazen do doby před událostmi Epizody IV – Nová naděje  a zaměří se na skupinu rebelských špionů, kteří se vydávají na zoufalou misi s cílem ukrást plány Hvězdy smrti, dříve než bude použita k vynucení Císařovy vlády.

Série těchto filmů má vyplnit mezery mezi natáčením regulérních dílů Hvězdných válek, které se v kinech objeví každé dva roky. Režie filmu se ujal Gareth Edwards, který se proslavil zejména filmem Godzilla, v hlavních rolích pak uvidíme Felicity Jones (Teorie všeho), která ztvární postavu hlavní rebelky, Diega Lunu (Hříšný tanec 2) nebo Bena Mendelsohna (seriálový Hannibal).

Zdroj: YouTube

Produkce se opět ujal tým LucasFilmu s distribucí Walt Disney Studios Motion Pictures. V českém překladu se měl film původně jmenovat Darebák jedna: Star Wars Story, avšak na protest fanoušků byl název změněn na původní anglickou verzi. O hudební stránku se postaral Alexandre Desplat, který komponoval hudbu například ke dvěma posledním dílům Harryho Pottera.

Snímek Rogue One: Star Wars Story se v českých kinech objeví 15. prosince letošního roku.

Související

Star War - Síla se probouzí

Prosincové premiéry: Nové Star Wars, sequel Jumanji i komedie z českých hor

V prosinci nabídnou kina sequel Jumanji a Star Wars uzavře příběh rodu Skywalkerů. Řečeno řečí čísel, ve vzduchu visí potenciální dvě miliardy dolarů a spoustu rozbitých prasátek. Dále se dočkáme Špindlu 2, road movie Yao, feministického dramatu Portrét dívky v plamenech a herecké symfonie v dramatu Dokonalá lež.

Více souvisejících

film Star Wars premiéry

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy