RECENZE: Manžel na hodinu dostal novou uniformu a o trochu více vtipu

Recenze - Pro české komedie obecně platí, že se s velkou pravděpodobností dočkají dalšího pokračování. A je jedno, zda jsou to komedie úspěšné či neúspěšné. Nejinak je tomu i v případě filmu Hodinový manžel z roku 2014, jehož pokračování Manžel na hodinu dnešním dnem vstupuje do kin. Znovu se setkáme s partou hráčů vodního póla, kteří byli kvůli finančním problémům nuceni vzít práci Hodinového manžela, opět se podíváme na Slovensko a jeden z párů se znovu dostane téměř k rozchodu. Dočkáme se tedy něčeho nového?

Osazenstvo Nymburského bazénu v podání Bolka Polívky, Davida Novotného, Lukáše Latináka a Davida Matáska se znovu vrací do boje o bazén, ale především o své milostné vztahy. Na konci prvního dílu vytrhlo týmu Lachtanů trn z paty milionové dědictví, které dostanou pod podmínkou, že budou dalších deset let vykonávat práce Hodinového manžela. Druhý díl Manžel na hodinu se tedy nese v duchu rozhodování zda si peníze nechat či ne, protože někteří ví, že pokud budou v práci hodinového manžela pokračovat, ztratí vše.

Kromě peněz řeší další důležitý problém – vodní pólo netáhne, tým se rozpadl a je tedy potřeba vymyslet něco, co by bazén znovu oživilo. Pánové tedy navléknou slušivé plavkové stejnokroje a stanou se z nich akvabely. Někteří s radostí, jiní s takovým studem, že kvůli tomu lžou i vlastní manželce. Avšak přátelství je pro ně natolik důležité, že jsou schopni se snížit k čemukoliv. Když se do děje navíc připlete jedna zapomenutá manželka ze Slovenska, o nedorozumění a komické situace je postaráno. Nakonec se největším problémem stává to, jak se nejrychleji zbavit staré manželky, aby se nastávající žena nic nedozvěděla a to i za cenu vlastního zdraví.

Zdroj: YouTube

Ústředním párem Manžela na hodinu se tentokrát stane Milan (Bolek Polívka) a Eliška (Eva Holubová), kteří plánují svatbu. Plány jim však překazí Janka (Zdena Studenková) coby Milanova manželka ze Slovenska, kterou si před léty vzal pouze proto, aby její syn v podání Lukáše Latináka nemusel do dětského domova. Fyzické manželství trvalo pouze hodinu, pak si šel každý svojí cestou a Milan na to, že je ženatý zkrátka zapomněl. Místo aby řekl Elišce pravdu, vymýšlí plán, jak se z problému co nejlépe vykroutit. Aby toho nebylo málo, Janka zjistí, že má Milan zdědit miliony a jako správná zlatokopka se rozhodne situace využít a zavaří tak i Honzovi (David Novotný) a Petře (Zuzana Norisová).

Ve snímku samozřejmě nechybí ani Simona Babčáková, svobodná kamarádka hlavních představitelek, která všem radí jak přijímat pozitivní energie a povídat si s vlastním stresem. Uvidíme také Janu Strykovou, jejíž přítel bude jejím nastávající nevlastním bratrem. A nakonec i Ninu Divíškovou, která opět celou situaci zachrání.

Hned na začátku filmu je nutno pominout, že celý koncept pokračování působí poněkud nelogicky. Na konci prvního dílu totiž dostane tým Lachtanů podmínku, že peníze na záchranu bazénu obdrží jen pokud budou budou dál vykonávat povolání hodinového manžela. Manžel na hodinu se však odehrává po dvou letech a pánové se teprve rozhodují zda si peníze ponechat a o bazén jak je vidno, také nepřišli. Nakonec ani první díl na tom s logickou posloupností nebyl nejlépe.

Avšak i přes pomalu se rozjíždějící začátek nabere film na obrátkách a postará se také o přísun vtipů, kterým se dá doopravdy zasmát a to o poznání více, než u prvního dílu. Herecké výkony ostřílených herců jako je Bolek Polívka a Eva Holubová netřeba komentovat. David Novotný v novém plaveckém stejnokroji pobaví nejednoho diváka a mužskému oku pak polichotí nácviky polonahých akvabel. A nakonec letos poněkud okoukaný David Matásek, který může hrát jakoukoli roli, bude neustále nosit výraz Kendyho z Básníků.

Zdroj: YouTube

Režisér Tomáš Svoboda vytvořil film s odlehčeným nádechem, doplněný známými písněmi například od skupiny Wohnout. Milým doplněním pak je titulní píseň nazpívaná Bolkem polívkem. Film rozhodně nelze brát nijak vážně, ašak pro některé se může stát dobrým odlehčením během předvánočního shonu a stresu.

Celkové hodnocení: 60%

MANŽEL NA HODINU

Komedie

Česko, 2016, 104 min

Režie: Tomáš SvobodaScénář: Tomáš SvobodaKamera: David PloyharHudba: René RyparHrají: Bolek Polívka, David Novotný, David Matásek, Lukáš Latinák, Eva Holubová, Zdena Studenková, Zuzana Norisová, Norbert Lichý, Simona Babčáková, Milada Vyhnálková, Zuzana Stavná, Adéla Petřeková, Pavel Šimčík, Lukáš Příkazký, Petr Lněnička, Agátka Svobodová, Anna Čtvrtníčková, Bohumil Klepl, Nina Divíšková, Weronika Skrońska

V kinech od 22. prosince 2016.

Související

Manžel na hodinu

Úspěšní snímek Hodinový manžel se vrací v novém pokračování

Praha - Nový snímek Manžel na hodinu je pokračování mimořádně úspěšné české komedie z roku 2014, který sleduje další osudy čtveřice hráčů vodního póla z Nymburku, kteří začali pracovat jako hodinoví manželé – Milana, Honzy, Jakuba a Kryštofa. V hlavních rolích Bolek Polívka, David Novotný, David Matásek a Lukáš Latinák.

Více souvisejících

film Manžel na hodinu Boleslav Polívka recenze

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 1 hodinou

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

před 6 hodinami

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Aktualizováno před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Joe Biden

Biden má obavy o průběh prezidentských voleb

Americký prezident Joe Biden si není jistý, zda nadcházející volby prezidenta USA proběhnou v klidu, a to kvůli kontroverzním vyjádřením republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Uvedla to televize ABC News.

před 14 hodinami

před 15 hodinami

včera

Princezna Kate si vyslechla další hrozivou diagnózu. Se smrtelně nemocnou dívkou se objala

Princezna Kate po letošku ví, co obnáší boj se zákeřnou rakovinou. Brity nyní dojala objetím s teenagerkou, která bojuje s agresivní formou tohoto onemocnění a podle lékařů nemá prakticky žádnou šanci na uzdravení. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy