Pavel Zuna končí ve zpravodajství TV Prima

Praha - Pavel Zuna končí ve funkci šéfredaktora zpravodajství soukromé televize Prima. Televize to uvedla ve své tiskové zprávě.

"V souvislosti se zvyšováním efektivity v období ekonomické krize se vedení Televize Prima dohodlo na ukončení spolupráce s Pavlem Zunou, šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky," sdělila tisková mluvčí Primy Jana Kocová.

Podle Kocové Zuna skončí také jako moderátor zpravodajství televize Prima. Jeho partnerka, Mirka Čejková v televizi zůstává. "S paní Čejkovou máme podepsanou smlouvu a bude teď na novém šéfredaktorovi, aby k paní Čejkové vybral nového partnera," řekla Kocová Mediafaxu.

Zuna ve funkci skončí ve čtvrtek 21.5.2009.

Zunova nástupce zatím Prima nevybrala. "Jméno nového šéfredaktora zatím není známé," řekla Mediafaxu Kocová s tím, že není jisté ani to, zda nástupce Pavla Zuny ve funkci šéfredaktora bude známo poté, co Zuna definitivně skončí.

Svůj odchod z TV Prima Pavel Zuna zprostředkovaně přes svou asistentku odmítl pro agenturu Mediafax komentovat s tím, že nechce s tiskem komunikovat. Podle serveru novinky.cz ale deníku Právo řekl: „Byl jsem odvolán. Vedení po mně požadovalo, aby, přestože jsem již ve zpravodajství milióny korun ušetřil, šetřil dále. To jsem považoval za nemožné, nemohl bych v tom případě garantovat kvalitu zpravodajství. Bylo mně však vedením televize řečeno, že kvalita není důležitá, důležitější jsou úspory. Přitom jsem již srazil ekonomický rozpočet ze 160 milionů korun na nějakých 128 milionů korun. Dál by to opravdu bylo na úkor kvality.“

„Myslím, že v tom případě je lepší pro obě strany se rozejít. Odcházím proto z obou funkcí, šéfovské i moderátorské, dohodou takřka okamžitě. Vyberu si nějakou dovolenou. Budoucnost zatím neřeším,“ poznamenal dále Zuna. Řekl ale také, že má tak zvanou konkurenční doložku ke smlouvě, což znamená, že po dobu šesti měsíců nesmí nastoupit do žádné jiné televize. Plat mu přitom poběží, jakoby pracoval.

Zuna začátkem února 2008 nasadil zprávy Primy přímo proti nejsledovanějšímu televiznímu zpravodajství v zemi, nováckým Televizním novinám. Prima tehdy přišla i s novou grafikou, novou znělkou a novými moderátorskými dvojicemi. Sledovanost zpráv ale nestoupala. Týden po spuštění nových zpráv spíše pozvolna klesala, dva dny po uvedení nových zpráv byla na jednom milionu a týden poté už na 0,7 milionu diváků. Statistika ukázala, že Prima pomohla posunem zpráv více České televizi než sobě. Zprávy na ČT1 totiž tehdy dosáhly sledovanosti kolem 1,3 milionu. Kvůli propadu sledovanosti ustoupila Prima ve vysílá televizního zpravodajství v půl osmé. Nyní hlavní zprávy začínají v 18:55.

Pavel Zuna absolvoval VŠE v Praze. Kariéru v médiích začal v roce 1991 v tehdejší Československé televizi na postu ekonomického redaktora. O rok později se stal moderátorem zpravodajství. Později přestoupil na post moderátora Televizních novin soukromé televize Nova, kde se v roce 1999 stal šéfredaktorem a ředitelem zpravodajství, později také programovým ředitelem televize. Podílel se miimo jiné na projektech Česko hledá SuperStar, Výměna manželek a Víkend. V televizi Prima působil od podzimu roku 2007, kde vedl zpravodajství a moderoval soutěžní hru "Ber nebo neber!"

Mezi své úspěchy Zuna počítá divácké ceny popularity, čtyři dětí, čestné uznání v obvodním kole recitační soutěže Pražské vajíčko (1980), 2. místo na halových přeborech Prahy mladších žáků v běhu na 50 m (1975).

Pavel Zuna TV Prima

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Z posil z NHL už reprezentaci opustil Zadina, následoval ho i Kodýtek. Týmu bude pomáhat kouč Gross

Týden před startem světového šampionátu v Praze a Ostravě se český národní tým ukazuje fanouškům v Brně, kde se konají České hokejové hry. Jedná se o závěrečnou přípravu na hokejový vrchol této sezóny v domácím prostředí, a proto není divu, že je o tuto akci mezi hokejisty ohromný zájem a na závěrečnou přípravu tak přijelo ze zámoří až deset hokejistů. Národní tým už ale stihli po úvodním zápase v Brně s Finy (1:4) opustit Filip Zadina ze San Jose a Petr Kodýtek z Ilvesu Tampere. Posilu si pak do realizačního týmu přivedl i ze Sparty, a to trenéra Pražanů Pavla Grosse, jenž bude pomáhat se skautingem. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Anthony Blinken a Yoav Gallant

USA nadále odrazují Izrael od postupu do Rafáhu. Z OSN zní hlasy o hladomoru

Washington nadále odrazuje Izrael od útoku na Rafáh na jihu Pásma Gazy. Podle amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena by způsobil nepřijatelné škody, uvedly světové agentury. Izrael podle USA zatím nepředstavil plán ochrany obyvatel, přičemž je známo, že ve městě se tísní až půldruhého milionu lidí, včetně uprchlíků z jiných částí Pásma Gazy. 

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ilustrační fotografie.

Ruská škola kritizovala válku na Ukrajině. Konec byl nevyhnutelný

Ruské úřady zatočily se soukromou školou Novokolledž v Novosibirsku, která se jako jedna z mála veřejně vyslovila proti válce na Ukrajině. Dočkala se za to prověrek, pokut a neudělení akreditace. Zakladatel zařízení Sergej Černyšov pak byl označen za tzv. zahraničního agenta, informovala ruská mutace BBC. Škola přestane existovat na konci školního roku. 

před 10 hodinami

včera

Izrael po rozhodnutí Turecka hledá nové dodavatele. Zvažuje i Česko

Izrael se po rozhodnutí turecké vlády o zastavení vzájemného obchodu chystá najít nové zahraniční dodavatele. Tato volba by mohla směřovat k přátelským zemím, jako jsou Německo, Česko, Británie, Řecko nebo Maďarsko, uvádí server Ynet.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy