Eastwood chystá film o zmařeném atentátu v rychlovlaku Thalys

Washington/Paříž - Americký herec a režisér Clint Eastwood se chystá natočit další film podle skutečné události. Po snímcích Sully: Zázrak na řece Hudson či Americký sniper chce zfilmovat příběh trojice Američanů, kteří v srpnu 2015 překazili teroristický útok ve vlaku Thalys na cestě do francouzské metropole.

Scénář by se měl opírat o knihu s názvem The 15:17 To Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes (15:17 do Paříže: Skutečný příběh teroristy, vlaku a tří amerických hrdinů). Na jejím vzniku se podíleli sami mladí přátelé Anthony Sadler, Alek Skarlatos a Spencer Stone, kteří předloni přemohli těžce ozbrojeného Maročana, jenž začal útočit v rychlovlaku z Amsterodamu do Paříže.

Eastwood už dříve natočil filmy, jejichž děj byl inspirovaný skutečnými událostmi. V roce 2014 vznikl snímek Americký sniper, který se inspiroval příběhem odstřelovače americké armády Chrise Kylea. Loňský film Sully: Zázrak na řece Hudson s Tomem Hanksem v hlavní roli se inspiroval příběhem pilota Chesleyho Sullenbergera, který v roce 2009 po zjištění technické závady na letadle nouzově přistál na řece Hudson u New Yorku, aniž by se kdokoli z cestujících či posádky zranil.

Francouzský prezident François Hollande udělil Sadlerovi, Skarlatosovi a Stoneovi, kteří byli v Evropě v době útoku na dovolené, řád rytíře Čestné legie, nejvyšší francouzské vyznamenání. Stejné ocenění dostal také Brit Chris Norman, který se na zneškodnění útočníka podílel.

Vybírat herce do hlavních rolí začne 86letý Eastwood co nejdříve, aby se mohlo začít natáčet ještě letos, informovala americká média.

Související

Kino, ilustrační foto

Lednové premiéry: vynikající Na nože, trojka Mizerů, a trochu jiný Hitler

V prvním měsíci roku 2020 dorazí do kin výborná krimikomedie Na nože, pokračování Mizerů, Robert Downey jr. jako doktor, který umí mluvit se zvířaty, Hitler jako imaginární kamarád chlapce nebo Gentlemani od Guye Ritchieho. Star Wars a Ledové království však v kinech vydrží minimálně do druhé poloviny ledna.

Více souvisejících

Clint Eastwood film útok ve vlaku Thalys (pracovní název) film Sully: Zázrak na řece Hudson film Americký sniper

Aktuálně se děje

před 21 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Jan Cimický

Cimického u soudu hájila spolupracovnice, psychiatr opět nedorazil

V úterý pokračoval soud s psychiatrem Janem Cimickým, který je od loňska obžalován ze znásilnění a vydírání. Cimický dnes k soudu opět nedorazil. K výslechu se dostavily jeho spolupracovnice, přičemž jedna z nich řekla, že si myslí, že se její kolega ničeho nedopustil. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Léky, ilustrační fotografie.

Algifen má výpadek. Za kapky existují alternativy, ujišťuje ministerstvo

Z výrobních důvodů panuje v Česku krátkodobý výpadek léku Algifen NEO. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí uvedlo, že jedná se společností Teva o urychlení jeho dodávek. Lékaři byli informováni o možných alternativách, které jsou k dispozici v dostatečném množství. Algifen by měl být podle výrobce opět dostupný od konce května. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

John Kirby, koordinátor strategické komunikace Národní bezpečnostní rady

Íránský útok na Izrael byl podle USA trapným neúspěchem

Masivní dronový a raketový útok Íránu na Izrael byl "velkolepým a trapným neúspěchem", uvedl v pondělí Bílý dům. S tímto prohlášením přišel den poté, co americké jednotky pomohly Izraeli sestřelit většinu raket a bezpilotních letadel vypálených Teheránem.

před 8 hodinami

Vražda v Pohodlí na Svitavsku se dostala k soudu. Muži vinu odmítají

U Krajského soudu v Hradci Králové se v pondělí začala projednávat kauza předloňské vraždy v domě v Pohodlí u Litomyšle na Svitavsku. Dvojice mužů je obviněna z toho, že utýrala muže, jehož tělo následně uvařila v sudu, kosti spálila a další ostatky rozvezla po okolí. Oběma hrozí výjimečný trest. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy