Sbírka Pomozte dětem vybrala téměř deset milionů korun

Praha – Devatenáctý ročník sbírkové akce pomozte dětem odstartoval benefiční večer, který moderovala patronka sbírky, herečka Marie Doležalová. Během přímého přenosu večera se podařilo vybrat na jeden a půl milionu korun pouze přes dárcovské SMS. Celkový výtěžek se pak vyšplhal téměř na deset milionů korun.

Devatenáctý ročník sbírkové akce Pomozte dětem odstartoval novou éru v zasílání dárcovských SMS. Během přímého přenosu slavnostního večera 15. dubna, který moderovala patronka sbírky, herečka Marie Doležalová, se podařilo vybrat na jeden a půl milionu korun pouze přes DMS.

„Máme opravdu velikou radost, že se večer povedl a díky skvělému výtěžku 9 098 183 Kč je v tuto chvíli podpořeno 30 organizací z naší letošní TOP 50,“ říká ředitelka Nadace rozvoje občanské společnosti Hana Šilhánová v tiskové zprávě.

Společný projekt České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti bude slavnostně uzavřen 15. května. Poté bude odstartován jubilejní dvacátý ročník. Do 15. května se budou stále vybírat finance na podporu projektů, které se dostaly do letošního výběru padesáti organizací, jímž budou finanční dary pomáhat.

„Naše aktivity zaměřené na podporu ohrožených a znevýhodněných dětí samozřejmě slavnostním večerem nekončí! Během nadcházejících měsíců budeme pokračovat v umísťování kasiček, spolupráci s dárci, budeme kontrolovat čerpání peněz a sledovat, komu a kde peníze pomáhají. Další příspěvky získáme určitě i dražbou předmětů, které hosté galavečera věnovali ve prospěch Kuřete. Už také začínáme připravovat ročník další – ten pro nás znamená opravdovou výzvu, protože budeme slavit významné dvacetileté jubileum. Nesmím opomenout ani třetí ročník Peříčkového týdne a Šansoniéry Marie Doležalové, jež budou také významným přínosem pro Kuřecí rozpočet,“ dodává Jana Vožechová, programová manažerka Pomozte dětem.

Jak přispět na sbírku Pomozte dětem se dozvíte na www.darcovskasms.cz.

Související

Více souvisejících

sbírka Pomozte dětem Marie Doležalová sbírka

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Jan Lipavský

Lipavský potvrdil, že Česko odvolalo velvyslance z Ruska

Vláda odvolala velvyslance Vítězslava Pivoňku z Ruska, uvedl ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) v nedělním vydání diskuzního pořadu Za pět minut dvanáct na televizi Nova. Šéf diplomacie zdůraznil, že Česko tak nebude nikdo reprezentovat na úterní inauguraci ruského prezidenta Vladimira Putina. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Volodymyr Zelenskyj

Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě, vzkázal Zelenskyj do Ruska

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v neděli na pravoslavné Velikonoce prohlásil, že Ukrajinci poklekávají jedině k modlitbě. V projevu vyzval spoluobčany, aby se modlili za sebe navzájem a za vojáky na frontě. Kyjev už déle než dva roky vzdoruje ruské agresi, jde o třetí velikonoční svátky během probíhající války. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Zničená Ukrajina.

Ukrajině hrozí porážka kvůli váhající Evropě, tvrdí analýza z Německa

Rusko pod vedením Vladimira Putina sice ekonomicky i technicky oproti NATO ztrácí, přesto válku na Ukrajině vyhraje, domnívá se německý novinář Christoph von Marschall. Napsal to v analýze pro týdeník Focus a deník Tagesspiegel. Podle jeho názoru se může opakovat scénář z Afghánistánu, který západní spojenci v roce 2021 opustili a ponechali napospas Tálibánu. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Uprchlíci z Ukrajiny se registrují v Česku.

Ukrajinské migranty Česko potřebuje. Vyplácí se nám

Nepřijímat migranty – ani ty z oblastí válečných konfliktů, ani ty ekonomické, zkrátka nikoho. Takové hlasy se ozývají ze širokého spektra rádoby vlasteneckých či populistických stran. Takové tunelové vidění ale zcela ignoruje fakta a ekonomickou realitu. Data ukazují, že se migrace Česku vyplácí.

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Trumpova ex-asistentka Hope Hicksová vypovídá. Měla popřít aféru Stormy Daniels

Trumpova bývalá hlavní asistentka Hope Hicksová v pátek vypověděla, že jí v posledních dnech prezidentských voleb v roce 2016 sdělil, aby popřela, že by měl sexuální vztah s pornohvězdou Stormy Danielsovou.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy