Marek Najbrt dotočil pohádku s Janem Cinou a Ondřejem Vetchým v hlavních rolích

Praha – Neomylné čertí brko zapisuje v pekle lidské hříchy. Jednoho dne ale brko městečka Pytlov přestane fungovat. Lucifer proto vyšle mladého čerta Bonifáce, aby problém napravil. Minulý víkend padla poslední klapka nové české pohádky Čertí brko režiséra Marka Najbrta. V hlavních rolích uvidíme Judit Bárdos, Jana Cinu nebo Ondřeje Vetchého.

Režisér Marek Najbrt minulý víkend dokončil natáčení svojí nové pohádky Čertí brko. Pohádka nese název po neomylném čertím brku, které v pekle spravedlivě zapisuje lidské hříchy. Jednoho dne však brko pro městečko Pytlov v pekelné pobočce Pervidle přestane fungovat. Lucifer pošle na svět mladého čerta Bonifáce, aby vše napravil.

Bonifácovi však brko ukradne zdejší šejdíř a tím spustí řetězec událostí, na jehož konci se samotný vládce pekel ocitne ve vězení. Bonifác v sobě musí najít ty nejlepší vlastnosti, aby osvobodil Pytlov a Lucifera a získal si srdce krásné Markétky.

„Moc bych přál téhle pohádce, aby se zařadila mezi ty, na kterých jsme vyrostli a které jsme milovali a neseme si je v sobě po celý život,“ říká herec Ondřej Vetchý, který se objeví v roli Lucifera. Dále uvidíme Judit Bárdos, Jana Cinu, Jana Budaře, Marka Daniela, Janu Plodkovou, Tomáše Jeřábka nebo Václava Koptu.

Autory pohádky jsou scénáristé Robert Geisler a Tomáš Hodan a režisér Marek Najbrt, kteří jsou podepsaní například pod kultovním sitkomem Kancelář Blaník. Režisér je sám otcem dvou synů a vždy ho lákalo natočit si pohádku. V jeho podání je však peklo zcela jiné, než na jaké jsou diváci pohádek zvyklí.

„V našem příběhu existuje ústřední peklo s Luciferem a další podpekla, což jsou jakási detašovaná pracoviště, jako když máte v malém městě policejní stanici, a tato podpekla řeší hříšníky v daném okrsku,“ vysvětluje pekelnou strukturu režisér.

Pro kulisy pohádky si filmaři zajeli do atraktivních lokalit. Jednou z nich byl bývalý kaolínový důl v Nevřeni, který byl vůbec poprvé zpřístupněn pro filmové natáčení. „Pracovat v Nevřeni byl opravdu zážitek, protože jsme točili v podzemí, na krásném místě, ale bylo to velice náročné, protože vzhledem prostorám jsme museli být pod dozorem báňské služby, aby nedošlo k nějaké otravě, přece jen ten prostor není ještě odvětraný, tak to bylo velké dobrodružství,“ vzpomíná Marek Najbrt. Točilo se také v Ledči nad Sázavou, Chrustenicích nebo Doksanech, poslední klapka pak padla v lokacích na Slovensku.

Premiéra pohádky je plánována na listopad roku 2018.

Související

Queen byli vždy zárukou té největší show. Podobná živelná energie srší i z filmu.

Do českých kin míří Aquaman a další Spider-Man. Porazí Freddieho Mercuryho?

V čele víkendové návštěvnosti tuzemských kin je stále britsko-americký snímek Bohemian Rhapsody. Za měsíc od české premiéry ho vidělo přes 769.000 lidí. Film o hudbě a příběhu britské skupiny Queen a jejího zpěváka Freddieho Mercuryho za tu dobu vydělal bezmála 121 milionů korun. Vyplývá to z údajů, které dnes na webu zveřejnila Unie filmových distributorů.

Více souvisejících

film Čertí brko Ondřej Vetchý (herec) Judit Bárdos (herečka) Jan Cina (herec) Jan Budař Jana Plodková Tomáš Jeřábek (herec) filmy Pohádky

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dominik Feri

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

včera

včera

Válka v Izraeli

Válka v Pásmu Gazy má už 34 tisíc mrtvých. Úřady nacházejí stovky těl u nemocnic

Pracovníci úřadu civilní obrany v Pásmu Gazy od pátku vyzvedli těla 210 Palestinců z improvizovaného pohřebiště v areálu nemocnice Násir ve městě Chán Júnis na jihu oblasti, informuje agentura AP. Od začátku izraelské operace loni v říjnu v Pásmu Gazy zemřelo nejméně 34 151 Palestinců a dalších 77 084 bylo zraněno, sdělily dnes tamní úřady.

včera

včera

včera

Izrael se plánu na invazi do Rafahu nevzdává. Navzdory mezinárodnímu apelu přitlačí Hamás ke zdi

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu prohlásil, že jeho země zvýší v následujících dnech vojenský tlak na palestinské hnutí Hamás. Chce tím podle svých slov dosáhnout propuštění rukojmí zadržovaných v Pásmu Gazy.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy