Matouš Ruml hraje ve filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci ulízaného slizouna

Praha - Nejspíš ho znáte jako popleteného Lexu z Comebacku. Herec Matouš Ruml se aktuálně objevil v novém filmu Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, kde ztvárnil slizouna Ondřeje Kalendu.

Herec Matouš Ruml, kterého diváci nejspíš znají především z role popleteného teenagera Lexy ze seriálu Comeback, se objevil po boku Kláry Issové v novém filmu Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci. Ztvárnil zde slizkého manžela hlavní hrdiny.

V Renčově komedii, která právě ovládá žebříčky návštěvnosti českých kin, se Ruml objevil jako Ondřej Kalenda, manžel hlavní hrdinky Olinky. Pár se seznámil po tom, co Kalenda zahlédl Olinčina obnažená ňadra. Dvojice se po tomto nechtělém karambolu zamiluje, vstoupí do svazku manželského a zplodí syna. Manžel s ulízanými vlasy však Olinku začne podvádět.

„Byl jsem překvapený, když jsem se v maskérně poprvé podíval do zrcadla. Nejsem zvyklý si gelovat vlasy či si je jinak upravovat. A netušil jsem, jak moc to změní člověka. Dost mi to ale pomohlo k dokreslení charakteru Ondry. Byl to nápad režiséra. Na place pořád říkal: ‚To je málo. Víc ho ulízejte…‘ Podle mě moje hlava nikdy nevážila víc, ale i díky tomu vznikla zajímavá postava,“ říká Matouš Ruml v tiskové zprávě.

"Nic takového jsem ještě nehrál. Ondra je cílevědomý, egoistický a narcistický. Musím přiznat, že to byla výzva, ale zároveň i příjemná změna,“ dodává sympatický herec.

Film vznikl podle knihy Haliny Pawlowské a hlavní hrdinku Olinku ztvárnila Klára Issová. Pawlowská své hrdince napsala i komickou scénu, v níž Olinka nejprce pečlivě počítá energetický příjem ze zdravých potravin, aby nakonec "sežrala" tu nejnezdravější, protože "když se nikdo nedívá, má nula kalorií". Nakonec sní všechno i svému malému synkovi.

„Role Olinky pro mne byla velmi zajímavá právě proto, že sledujeme život jedné ženy od jejího mládí až po dospělost. Proto jsem si o ní vytvořila ucelenou představu, o jejím charakteru, dětství. Jaké jsou její kladné i záporné vlastnosti, její vlastní překážky, komplexy. Co má ráda, v co věří, co jsou její přání a tužby. Z toho jsem pak vycházela, takže žádná z poloh pro mne pak nebyla cizí. Měla jsem pro Olinku pochopení v každém věku a jen jsem se ji snažila věrohodně zahrát,“ vysvětlila Klára Issová svůj přístup k roli v komedii, která nyní válcuje kina.

Související

Více souvisejících

film Zoufalé ženy dělají zoufalé věci Filip Renč Matouš Ruml (herec) kultura filmy Klára Issová (herečka)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Dnes je Mezinárodní den tance. Kdy a jak začali lidé tančit?

Tanec je starý tak jako samo lidstvo. Během dlouhé historie prošel tanec vývojem a mnoha proměnami. Vznikly jeho specifické podoby pojící se s obdobími v roce, důležitými okamžiky v životě člověka nebo nejrůznějšími rituály. Pomocí tance se vyjadřovaly emoce či národní identita. Jaká je historie tance, který má dnes svůj mezinárodní den?

Zdroj: Lucie Žáková

Další zprávy