Česká detektivka vypráví příběh vietnamské komunity. Vládnou v ní ale jiná pravidla

Praha - Do českých kin vstupuje zajímavá letošní novinka od českého režiséra Zdeňka Viktora. Děj se odehrává ve Varnsdorfu, kde mladá policajtka vyšetřuje podivnou vraždu. Snímek divákům nastiňuje příběh vietnamské komunity, kde totiž vládnou specifická pravidla. Film mimo jiné divákům prozradí, proč se legendární pražská tržnice jmenuje Sapa.

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. 

Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka, již ztvárnila herečka Ha Thanh Špetlíková (seriál Ordinace). 

Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. 

Miss Hanoi vietnam Vietnamské tržnice

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy