Oscara za nezávislý film získává…?

Podzim v Hradci Králové je nejen o krásách přírody, jazzu ve městě, ale i o festivalu nezávislých filmů Cinema Open.

Své místo a zázemí nalezl v Bio Centrál, které staví svoji dramaturgii především na kvalitní a autorské tvorbě. Pomyslné dveře festivalu se veřejnosti otevřou 2. a 3. listopadu 2018. Na diváky čeká pestrá škála filmových novinek. Již nyní čítá program více jak 40 hraných snímků. Nejlepší tvůrce získá mimořádnou odměnu ve výši 25 000,- Kč. Ačkoli se festival zaměřuje na hrané filmy různých žánrů a stopáží, nevynechá z programu ani dokumenty a animované filmy.

V předešlých letech byl hostem festivalu Tomáš Vorel, Jan Hřebejk nebo Petr Jarchovský. Letošní ročník přijede podpořit herec, režisér a scénárista Marek Dobeš, který se před několika lety zapsal do povědomí lidí jako tvůrce filmu Kájínek. Sobotní program pro filmové nadšence osvěží animované filmy pro děti, kde si na své přijde celá rodina. Součástí festivalu je doprovodný a vzdělávací program, který se realizuje formou speciálních master class, seminářů, přednášek a výtvarných a animovaných dílen.

V roce 2019 festival oslaví 10. jubilejní ročník. Je pravidelně podporován Královéhradeckým krajem a Ministerstvem kultury ČR. Impuls HK, jako pořadatel festivalu, každoročně pořádá nejen festivaly, přehlídky, ale i výstavy, kurzy a další akce pro tisíce zájemců v celém KH kraji.

Cinema Open filmy

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy