Nový konkurent Netflixu? Disney+ toho nabídne víc a bude levnější

Streamovací služba Disney bude mít svůj debut někdy v roce 2019 a nyní má nové jméno Disney+. Výkonný ředitel společnosti Bob Iger odhalil, že chystaná platforma bude domovem nového obsahu Star Wars a Marvel (samozřejmě spoustu jiného). Jelikož je největším konkurentem Netflixu snaží se od něj oddělit jednou zásadní věcí, kterou, to se dočtete v článku.

Disney+ dokáže to, co Netflix ne. Bude mít uvnitř své platformy zabudované mikrostránky různých značek jako Star Wars, Marvel, Pixar, National Geographic a Disney. Každá z těchto stránek bude mít svoje vlastní uživatelské rozhraní. Tím pak dosáhne efekt 5 v 1. To je velký rozdíl od Netflixu, který byl v minulosti kritizován za to, že nové filmy bylo obtížné najít (jednalo se především o filmy, jež společnost vytvořila). Disney se očividně snaží zopakovat úspěch Netflixu ve streamovacím světě kreativní cestou. „Nejdřív se projdeme, než se dáme do běhu z hlediska počtu obsahu“ řekl Iger na začátku tohoto roku. Již teď byla k platformě přiřazena řada projektů, na které se bedlivě pracuje. Disney+ by měl obsahovat okolo 7000 seriálových epizod a 500 filmů. Z hlediska originálního obsahu by měly být produkováno 4 až 5 filmů a 5 seriálů ročně.  Zde je částečný seznam toho, co nová platforma plánuje:·     Star Wars: The Clone Wars 7. série·     The Mandalorian – první hraný Star Wars seriál odehrávající se po pádu Impéria a před příchodem Prvního Řádu s plánovaným rozpočtem 100 milionů dolarů·     Druhý hraný Star Wars seriál – špionážní thriller, ve kterém se objeví Diego Luna v roli Cassiana Andora z Rogue One: Star Wars Story·     Seriál Všechny moje lásky – předělání komedie z roku 2002 v seriál z ženského pohledu·     Seriál Příšerky s.r.o. – animovaný seriál založený na populární Pixar franšíze Z originálních filmů má Disney v postprodukci Magic Camp a Noelle, v produkci adaptaci Lady a Tramp nebo Stargirl, ve vývoji Tři muži a nemluvně, Dona Quijota nebo Petra Pana. Cena předplatného Disney+ by měla být nižší než u Netflixu v rozmezí 180 do 320 Kč. Nová služba by se měla spustit ke konci roku 2019.

Související

Papež František

Vatikán se snaží jít s dobou. Papež v dokumentu hovoří o migraci, sexu i potratech

Sexuální identita, feminismus, potraty, migrace či zneužívání mladistvých církevními činiteli jsou témata, o nichž papež František hovoří s desítkou mladých lidí z různých částí světa v dokumentu nazvaném Amén. Francisco responde (Amen. František odpovídá). Skoro hodinu a půl dlouhý snímek lze od středy zhlédnout na streamovací platformě Disney+, informoval o tom server Vatican News.
Logo nové streamovací služby Disney+

Disney předstihl v počtu předplatitelů streamovacích služeb Netflix

Mediální a filmová společnost Walt Disney předstihla v počtu předplatitelů streamovacích služeb internetovou televizi Netflix. S odvoláním na údaje obou amerických podniků o tom informovala agentura Reuters. Disney ve středu oznámila, že začátkem července měla u svých streamovacích služeb 221,1 milionu předplatitelů. Netflix už dříve uvedl, že měl na konci června 220,7 milionu předplatitelů.

Více souvisejících

Disney+ Walt Disney Netflix

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

před 2 hodinami

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

před 4 hodinami

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

před 5 hodinami

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

před 6 hodinami

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

před 14 hodinami

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy