Piráti z Karibiku budou pokračovat bez Deppa. Může za to jeho astronomický honorář

Disney chystá restart populární ságy Piráti z Karibiku. Pokud se ale těšíte na návrat Johnnyho Deppa v roli Jacka Sparrowa, máme pro vás špatnou zprávu. Tvůrci se rozhodli, že šestý film se už obejde bez něj.

Loni v říjnu oznámila společnost Disney, že o nový díl Pirátů z Karibiku se postarají scénaristé obou dílů komiksového Deadpoola. Vznesla také požadavek, aby šlo o totální restart celé ságy, bez Johnnyho Deppa a postavy Jacka Sparrowa.

Jak došli producenti k tomuto rozhodnutí? Výnosy filmů postupně klesaly, navíc se neúnosně zvyšoval rozpočet natáčení, jen Deppův honorář přišel Disney na těžko uvěřitelných 90 milionů dolarů. Silné a zaběhnuté značky Pirátů z Karibiku, která vzešla z atrakce v Disneylandu, se však vzdát odmítly.

Nový pirátský příběh se má točit kolem pirátky Redd, jejímž předobrazem byla opravdová pirátka Anne Bonny. Původně zamýšlení scénáristé nicméně po pár měsících celý projekt opustili. Vzhledem k úspěchu zmiňovaného Deadpoola je to opravdu škoda a bude zajímavé sledovat, jak se s tím studio vypořádá.

Úspěch nového filmu pirátské ságy tak nyní závisí na nalezení kvalitní náhrady. Jinak hrozí, že šestí Piráti z Karibiku budou propadákem, na jaký nejsou filmoví diváci z dob Johnnyho Deppa zvyklí. Role kapitána Jacka Sparrowa přinesla Deppovi kromě stovek milionů dolarů i nominaci na Oscara a jakýsi restart jeho někdejší úspěšné kariéry.

O nejistém osudu Pirátů vypovídají i některé spekulace, údajně se totiž mluvilo i o vzniku seriálu. Pro ten by se však mnohem hůř sháněly peníze, které jsou potřeba na náročné natáčení na širém moři nebo tvorbu speciálních efektů. Bez nich už si diváci Piráty z Karibiku neumí představit.

Související

Johnny Depp, vlastním jménem John Christopher Depp, americký herec, známý zvláště pro své výkony ve filmech Střihoruký Edward, Ospalá díra, Piráti z Karibiku, Hledání Země Nezemě nebo Karlík a továrna na čokoládu. Má hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy.

Konec Jacka Sparrowa? Depp si ho už nezahraje

Johnny Depp se již neobjeví v dalších filmech franšízy Piráti z Karibiku. Původní scénárista Stuart Beattie naznačil v rozhovoru pro DailyMail TV, že Deppův čas v čele série je u konce.

Více souvisejících

Piráti z Karibiku filmy Johnny Depp

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy