Film Špindl se dočká pokračování, režie se ujme Radek Balaš

Zimní komedie Špindl, kterou v českých kinech vidělo přes 300.000 diváků, bude mít pokračování. Po snímku Milana Cieslara bude pokračování natáčet jako svůj režijní filmový debut muzikálový režisér Radek Balaš. První záběry ze stále ještě zasněžených Krkonoš vznikly v uplynulých dnech, sdělil ČTK za tvůrce Martin Kubišta.

Milan Cieslar natočil vedle komedií Láska je láska nebo Život je život i některé snímky s vážným tématem jako Der Lebensborn - Pramen života nebo Krev zmizelého. Se Špindlem, který měl premiéru těsně před Vánocemi v roce 2017, prý chtěl spíše zaplnit "distribuční díru", která podle něj kolem Vánoc je.

Tvůrci chtěli využít divácké oblíbenosti snímků se zimní tematikou, kterými v minulosti byly například Snowboarďáci nebo klasické "horské komedie" S tebou mě baví svět, Krakonoš a lyžníci a Sněženky a machři. Hlavní hrdinky snímku sestry Katka, Magda a Eliška v Cieslarově snímku více než zimní zábavu hledaly nové partnery. Na hrubých tržbách film vydělal víc než 43 milionů korun.

Scenárista Jaroslav Sauer napsal nyní příběh, kde je většina hrdinů z prvního Špindlu a zároveň se na scéně objevují nové postavy. Hrají je Radim Fiala, Kateřina Hrachovcová, Anna Čtvrtníčková, Hana Vagnerová, Martin Stránský, Filip Blažek, Oldřich Navrátil, Jitka Sedláčková, Jiří Štrébl, Milan Peroutka, Jakub Kohák, Roman Skamene, Alice Bendová či Kateřina Klausová.

Příběh se točí kolem tří žen. Silvie je úspěšná lékařka a věří, že konečně našla recept i na šťastný vztah. Renata je manželka známého spisovatele, ve svých kurzech dodává dalším ženám odvahu a sílu k lepšímu životu, ale v jejím vlastním životě jeden osudový prvek schází. Herečka a tanečnice Eliška stojí na začátku slibně rozjeté kariéry, ale komplikuje se jí vztah s přítelem - muzikantem. Jejich příběhy se protnou v zasněženém Špindlerově mlýně, kde se převážně bude natáčet. Počátkem dubna se pak štáb přesune do Prahy a s uvedením snímku do kin počítají tvůrci 5. prosince 2019.

Související

film

RECENZE: Špindl 2 je sterilní komedie, která je vtipná pouze svou trapností

Zima na horách, sjezdovky a trocha toho alkoholu, to jsou zdánlivě ideální přísady na pořádnou porci vtipných situací. Takže komedie, která z nich čerpá, musí přece být zábavná a okořeněná krásnými panorámaty. Tak na to u Špindlu 2 zapomeňte, protože najít něco pozitivního na takto hloupém filmu, je jako hledat náušnici v pytlíku od vysavače.

Více souvisejících

Radek Balaš filmy

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační foto

Chcete se nám mstít? ICC varoval před odvetou vůči soudu

Prokurátoři Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu v pátek varovali před jednotlivci, kteří hrozí odvetou vůči soudu nebo jeho zaměstnancům. Takové jednání může podle ICC představovat trestný čin vůči výkonu spravedlnosti, informuje agentura AFP.

včera

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

včera

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

včera

včera

včera

včera

Napětí v Nigeru: Ruští vojáci vstoupili na základnu, kde sídlí americká armáda

Podle vysokého představitele obrany USA vstoupil ruský vojenský personál na leteckou základnu v Nigeru, kde jsou umístěny americké jednotky. Tento krok následuje po rozhodnutí nigerské junty zbavit se americké síly.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy